Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports \ Vieglatlētika

Prokopčuka novembrī piedalīsies Ņujorkas maratonā

Latvijas sportiste Jeļena Prokopčuka piedalīsies šā gada Ņujorkas maratonā, vēsta New York Road Runners mājaslapa.

Trešajā novembrī norisināsies gadskārtējais prestižais Ņujorkas maratons. Šogad dalību tajā apstiprinājuši abi pasaules čempioni Stīvens Kiprotičs un Edna Kiplagata. Ugandas skrējēja kontā ir arī sudraba godalga pagājušajās olimpiskajās spēlēs, savukārt Kenijas sportiste pasaules čempionātā triumfēja otro reizi pēc kārtas.

Starp daudziem elites skrējējiem šogad piedalīsies arī Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka, kura uzvarēja 2005. un 2006.gada Ņujorkas maratonos. Pēdējoreiz Ņujorkas maratonā Prokopčuka startēja pirms sešiem gadiem, kad ierindojās trešajā vietā. Tāpat Prokopčuka piedalījusies četros Bostonas maratonos, pa divām reizēm izcīnot otro (2006., 2007.) un ceturto (2004., 2008.) vietu.

Sieviešu konkurencē Ņujorkas maratonā piedalīsies arī olimpisko spēļu vicečempione un Londonas maratona uzvarētāja Priska Džeptu. Vīriešiem ierindā būs arī Veslijs Korirs, 2012.gada Bostonas maratona uzvarētājs un 2011.gada Čikāgas maratona otrās vietas ieguvējs, un Džefrijs Mutajs, kurš 2011.gadā uzstādīja pašreizējos Bostonas un Ņujorkas maratonu trases rekordus.