LOK garantē šķēpa metēju kluba programmu īstenošanu

Šodien, 4.decembrī, Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK) notika LOK prezidenta Aldoņa Vrubļevska, Latvijas Šķēpa metēju kluba pārstāves Valijas Draugas un Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretāra Voldemāra Lūša tikšanās, kuras laikā tika analizēta situāciju saistībā ar valdības rīkojumu par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sporta valsts aģentūru, tai skaitā valsts aģentūras „Latvijas Šķēpa mešanas metodiskais centrs” reorganizāciju.

Lai Latvijas Šķēpa metēju kluba izstrādātās ilgtermiņa programmas sekmīgi darbotos arī turpmāk, LOK apņēmies garantēt to īstenošanu arī pēc valsts aģentūras „Latvijas Šķēpa mešanas metodiskais centrs” likvidācijas.

Šķēpa mešanu, LOK prezidents atzīst par svarīgu posmu, gatavojoties 2012.gada Olimpiskajām spēlēm Londonā, jo šim sporta veidam Latvijā ir ilglaicīgas un panākumiem bagātas tradīcijas, kā arī veiksmīga un rezultātus nesoša jauno talantu atlases sistēma visā valstī.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis augsti novērtē Latvijas šķēpa metēju ieguldījumu sporta popularizēšanā, jo pasaulē ir tikai divas valstis – Latvija un Somija, kurai ir četri olimpiskie čempioni šajā sporta disciplīnā, turklāt pēdējās divās Olimpiskajās spēlēs – 2004. un 2008.gadā, šķēpa mešanas programmu īstenošanas rezultātā iegūtas divas sudraba medaļas (Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals).

Svarīgākais