Šūmahers paziņo, ka pēc sezonas beigs karjeru

© Scanpix

Septiņkārtējais F1 čempions, 43 gadus vecais vācu pilots Mihaels Šūmahers ceturtdien Suzukā (Japāna) paziņojis par karjeras beigšanu pēc 2012.gada sezonas noslēguma.

Aizvadītajā nedēļā Šūmahera pārstāvētā komanda "Mercedes" paziņoja par to, ka nākamsezon komandā startēs Lūiss Hamiltons, bet šonedēļ komandas vadītājs Ross Brauns norādīja, ka gatavs piedāvāt Mihaelam jebkādu amatu "Mercedes" komandā.

Pirms nedēļas nogalē gaidāmā Japānas "Grand Prix" posma Šūmahers Suzukā sasauca preses konferenci, kurā paziņoja, ka pēc sezonas beigām beigs F1 pilota karjeru.

F1 Šūmahers pavadījis 19 sezonas, pārstāvot komandas "Sauber", "Benetton", "Ferrari" un "Mercedes". Vairāk nekā 300 startos Šūmahers 155 reizes kāpis uz goda pjedestāla, izcīnījis 91 uzvaru un septiņus pasaules čempiona titulus (1994.-1995., 2000.-2004.). Pēdējo uzvaru Šūmahers izcīnīja 2006.gadā Ķīnā.

Pēc 2006.gada sezonas vācietis jau beidza karjeru, tomēr 2010.gadā atgriezās. Triju sezonu laikā ar "Mercedes" Šūmaheram gan tikai vienreiz izdevies kāpt uz goda pjedestāla – Vācijas "Grand Prix" viņš izcīnīja otro vietu aiz spāņa Fernando Alonso. Sezonas kopvērtējumā Šūmahers pagaidām ar 43 punktiem ieņem tikai 12.vietu, bet līderis ir jau pieminētais Alonso (194). Līdz sezonas noslēgumam atlikuši seši posmi.

Svarīgākais