Hamiltonam piešķirts sods; sacīkstes sāks no pēdējās starta vietas

Barselonas sacīkšu tiesneši kvalifikācijas uzvarētājam Lūisam Hamiltonam piesprieduši sodu par neaizbraukšanu līdz boksiem pēc lidojošā apļa beigām, kā rezultātā britam sacīkstes šodien būs jāsāk no pēdējās starta vietas.

"McLaren'' pilotam Lūisam Hamiltonam tika piespriests sods par neaizbraukšanu līdz boksiem, vēsta F1 oficiālais portāls f1.com.

Kā portālam atklāja "McLaren'' vadītājs Martins Vitmāršs, lēmums, par Hamiltona neatgriešanos boksos tika pieņemts tāpēc, ka ar atlikušo degvielas daudzumu, kas bija palicis brita pilotētajā formulā, varēja nepietikt, lai aizbrauktu līdz boksiem. Taču FIA uzsvēra, kā šāds iemesls nav pietiekami nopietns, lai pārkāptu FIA izstrādāto F1 Tehnisko Reglamentu.

Pats Hamiltons par šādu lēmumu nav pārāk sašutis, jo uzskata, ka, ja noteikumi ir pārkāpti, tad neatliek nekas cits, kā vien saņemt sodu, un tas ir tikai normāli. ''Barselonas trasē apdzīšanas ir veikt ļoti grūti un tā kā sacīkstes nāksies sākt no pašām beigām, tad uz augstiem rezultātiem cerēt nav pamata. Tomēr jāatzīst, ka mašīna ir pietiekami ātra, lai varētu pacīnīties par dažiem punktiem, kas čempionāta noslēgumā var izrādītie izšķiroši,'' stāstīja Hamiltons.

Komentārus par aizvadītajiem kvalifikācijas braucieniem sniedza arī vairāki vadošo komandu piloti.

Mihaels Šūmahers: "Neveikt apli līdz galam nolēmu tāpēc, lai man būtu iespēja izvēlēties, ar kāda sastāva riepām rīt labāk startēt. Ja veiktu šo vienu apli, daudz augstāk par devīto vietu tik un tā netiktu, tāpēc domāju, ka šāds lēmums ir tikai loģisks.''

Vaicāts par to, vai pārējās komandas ir jūtami progresējušas pēdējo trīs nedēļu laikā, Šūmahers atbildēja apstiprinoši."Tas ir acīmredzami, ka vairākas komandas savā attīstībā ir spērušas krietnu soli uz priekšu, tāpēc rītdienas sacīkstes būs ļoti, ļoti spraigas,'' sacīja Šūmahers.

Otrās vietas ieguvējs Pastors Maldonado: ''Pēdējā mēneša laikā esam strādājuši īpaši smagi, tāpēc esmu ļoti, ļoti priecīgs par izcīnīto otro vietu kvalifikācijā. Mašīna Barselonas trasē jūtas ļoti labi, turklāt esam spējuši pielāgot to jaunajām "Pirelli" riepām, tāpēc atliek vien cerēt, ka rītdienas sacīkstes izdosies vismaz tikpat labas kā šodienas kvalifikācijas braucieni.''

''Lielais trīs nedēļu starplaiks mums ir nācis par labu, jo tieši šajās trijās nedēļās veiktie uzlabojumi man ļāva uzrādīt trešo ātrāko apļa laiku. Esmu tiešām priecīgs par sasniegto, taču nedrīkst aizmirst, ka punktus dala rītdien, nevis šodien. Centīšos izmantot savas trešās starta pozīcijas priekšrocības kā vien iespējams un tad jau rīt redzēsim, kas no tā visa sanāks,'' priecīgs par parādīto sneigumu savā mājas sacīkstē, sacīja Fernando Alonso.

Svarīgākais