Alonso un Batons ātrākie Barselonas treniņbraucienos

Šodien ar pirmajiem diviem brīvajiem treniņbraucieniem F1 komandas uzsāka gatavošanos Barselonas lielajai balvai, kas norisināsies svētdien. Pirmajos treniņus labāko apļa laiku skatītājiem par prieku uzrādīja mājinieks Fernando Alonso, bet otrajos ātrākais izrādījās "McLaren" pilots Džensons Batons.

Laikapstākļi Barselonā šodien bija ļoti labvēlīgi - spīdēja saule, un gaisa temperatūra bija sasniegusi +26°C, tāpēc sanākušie skatītāji, neraizējoties par sliktiem laikapstākļiem, varēja mierīgi baudīt F1 pirmos treniņbraucienus.

Kā jau ierasts, treniņbraucienu pirmo pusi lielākā daļa pilotu pavadīja esot pitstopos, taču atlikušajās 45 minūtēs trasē devās arī pārējie braucēji. Veicot 20 apļus, labāko rezultātu šoreiz spēja uzrādīt Alonso, kuram šī ir pirmā uzvara kādā no treniņbraucieniem 2012. gadā. Spānis savu tuvāko sekotāju Fetelu apsteidza par nepilnām četrām desmitdaļām.

Labu sniegumu parādīja Kamui Kobajaši, kurš ierindojās trešajā vietā, Fetelam zaudējot vienu desmitdaļu. Aiz Kobajaši sekoja Batons un somu testu pilots Valteri Botass, uzrādot attiecīgi ceturo un piekto ātrāko apļa laiku, bet pirmo sešinieku noslēdza septiņkārtējais F1 čempions Mihaels Šūmahers. Rezultāti kopumā šoreiz visai blīvi - līdz pat 11. pozīcijā esošajam Vernam (viņu ieskaitot), piloti līderim Alonso nezaudēja vairāk par vienu sekundi.

Otrajos treniņos ātrākais bija Džensons Batons, bet otro vietu atkal ieņēma Fetels, šoreiz līderim zaudējot vien pusotru desmitdaļu. Trešajā vietā ierindojās "Mercedes" pilots Niko Rosbergs. Pirmo treniņu uzvarētājs Alonso šoreiz spēja uzrādīt vien 14. ātrāko apļa laiku. Salīdzinot ar pirmajiem treniņiem, šoreiz piloti veica jau krietni apjomīgāku darbu - visi, izņemot Niko Hilkenbergu, kā minimums nobrauca 30 apļus.

Jāatzīmē arī fakts, ka visu otro treniņbraucienu garumā tika piedzīvotas vairākas saslīdēšanas un izbraukšanas ārpus trases, kas liecina par to, ka komandām vēl nav izdevies rast atbildi, kā bez aizķeršanās sadzīvot ar "Pirelli" riepām, kad trases temperatūra sasniedz augstus apmērus.

Rītdien paredzētie kvalifikācijas braucieni sāksies 15.00 pēc Latvijas laika, bet pašas sacīkstes solās būt īpaši interesantas, jo sinoptiķi svētdien Barselonā prognozē lietu.

Svarīgākais