Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Itālijas posmā Karro ar smadzeņu satricinājumu 12. vietā, punktos arī brāļi Justi

Šodien Itālijā tika dots starts sezonas trešajam pasaules motokrosa čempionāta posmam. Divu braucienu summā 12. vietu izcīnīja Matīss Karro. Tāpat pie punktiem tika brāļi Roberts un Augusts Justi.

Pirmajā braucienā MX2 klasē pēc starta Roberts Justs bija 23. vietā (kvalifikācijā viņš bija 24.), bet Dāvis Ivanovs no 29. vietas kvalifikācijā atkrita uz 33. pozīciju. Vienu brīdi Justs jau bija pakāpies uz 22. pozīciju, taču tad mūsu sportists zaudēja pāris pozīcijas un atkrita uz 26. vietu. Neveiksmīgs pirmais brauciens beidzās abiem ''Kawasaki'' braucējiem - Tomijam Serlem un Džoelam Roelantam (abi bija ātrākie kvalifikācijā), kuri izstājās vienā un tajā pašā aplī (Roelants piedzīvoja diezgan iespaidīgu kritienu). Beigās pārliecinošu uzvaru svinēja Džefrijs Herlings, kamēr Justs un Ivanovs beigās izstājās.

Otrajā MX2 braucienā atkal ātrākais bija Herlings, kurš par trīs sekundēm apsteidza Tomiju Serli. 20. vietā un vienu punktu izcīnīja Roberts Justs, kamēr Dāvis Ivanovs atkal izstājās.

Diemžēl MX1 klasē uz starta neizgāja Ivo Šteinbergs, kurš vakar piedzīvoja kritienu. Lielisks starts no 20. vietas padevās Matīsam Karro, kurš pirmo apli pabeidza sestajā vietā, kamēr Augusts Justs bija ārpus pirmā divdesmitnieka. Nedaudz vēlāk Karro atkrita uz 11. vietu, taču Justs – uz 29. pozīciju. Vadībā tobrīd turējās Kristofs Pursels. Sacensību turpinājumā Karro zaudēja vēl pāris pozīcijas un atkrita uz 18. vietu (visticamāk, iemesls tam iepriekšējā posmā gūtais smadzeņu satricinājums), kamēr Justs turējās 25. vietā. Par patīkamu spriedzi pēdējos divos apļos parūpējās abi ''Kawasaki'' braucēji, taču veiksmīgāks bija Pursels, kurš Gutjēru Paulinu apsteidza par 0,8 sekundēm. Karro beigās 16. vieta, kamēr Justs izstājās.

Otrajā braucienā Karro no starta aizgāja 13. vietā, kamēr Justs bija 23. Nedeaudz vēlāk Matīss pakāpās uz devīto vietu, kamēr Augusts atkrita uz 25. pozīciju. Vadībā joprojām turējās Antonio Kairolī. Īsi pirms brauciena beigām Matīss bija atkāpies uz desmito vietu, kamēr uz 20. pozīciju, par kuru piešķir punktus, bija pakāpies Justs. Pašās beigās Matīss zaudēja vēl divas pozīcijas, kamēr Justs saglabāja 20. vietu un izcīnīja savu pirmo punktu šosezon. Uzvaru braucienā izcīnīja Kairolī, bet uzvaru posmā - Pursels.