Fetels notur vadību un triumfē Bahreinā

F1 Bahreinas Grand-Prix izcīņā triumfēja pasaules čempions Sebastians Fetels no "Red Bull", kurš vakar uzvarēja arī kvalifikācijā. Ļoti veiksmīgs posms "Lotus" komandai, jo Kimi Reikenens, ilgu laiku diezgan cieši sekojot Fetelam, finišēja otrais, bet uz zemākā goda pjedestāla pakāpiena kāpa Romēns Grožāns. Līdz ar uzvaru Fetels arī kļuvis par kopvērtējuma līderi.

Vakardienas kvalifikācijā pirmoreiz šosezon pie "pole position" tika pasaules čempions Sebastians Fetels no "Red Bull", atstājot aiz sevis "McLaren" pilotu Lūisu Hamiltonu. Otrajā starta rindā iekārtojās abu komandas biedri Marks Vebers un Džensons Batons. Piecu starta vietu sodu par ātrumkārbas maiņu saņēma Pastors Maldonado un Mihaēls Šūmahers, kuram vakar tikt tālāk par pirmo kvalifikācijas kārtu patraucēja tehniskas problēmas – vācietim tikai 21. starta pozīcija.

Startā Fetels bez īpašām problēmām saglabāja līderpozīciju, līdz pirmajam pagriezienam jau iekrājot nelielu pārsvaru pār sekotājiem. Arī Hamiltons un Vebers saglabāja savas vietas, bet neveiksmīgs starts padevās Batonam, kuru apdzina ļoti labi sākušie Grožāns un Alonso. Šūmahers bija iekļuvis otrajā desmitniekā un pamazām cīnījās uz augšu, kamēr Rosbergs bija atkritis par četrām pozīcijām uz devīto vietu. Lieliski sākušais Grožāns nesamierinājās ar ceturto vietu, drīz vien tika garām Veberam un sāka vajāt Hamiltonu. Septītajā apļa sākumā francūzis jau kļuva par vicelīderi. Batons savukārt jau bija zaudējis vietu sešiniekā Reikenenam.

10. aplī sākās boksu apmeklējumi. "McLaren" mehāniķiem Hamiltona pitstopa laikā radās problēmas, līdz ar to brits atkrita aiz Vebera un Alonso. Hamiltons pēc pāris apļiem apdzina "Ferrari" pilotu, savukārt Vebers bija spiests piekāpties Reikenenam – soms pacēlās uz trešo pozīciju un pamazām tuvojās komandas biedram Grožānam, līdz 24. aplī apdzina francūzi. Neilgi pirms tam bija sākušies otrie pitstopi. Rosbergs, kurš neilgi pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem iesaistījās sīvā cīņā ar Hamiltonu (šī situācija tiks izmeklēta pēc sacīkstes) šoreiz cīkstējās ar Alonso.

Savukārt Hamiltonam atkal neveiksmīgs pitstops, un "McLaren" pilots joprojām netika augstāk par pirmā desmitnieka beigām. Reikenens jau pamazām tuvojās Fetelam un 36. aplī sāka pirmo mēģinājumus tikt garām sacīkšu līderim. 40. aplī abi līderi reizē devās trešajā boksu apmeklējumā – "Red Bull" mehāniķi strādāja ātrāk, līdz ar to Fetelam izdevās nedaudz palielināt pārsvaru. Vēl pirms pitstopa Reikenenam atkal bija sācis tuvoties Grožāns, tomēr ļoti tuvu francūzim neizdevās tikt. Fetels jau bija iekrājis vairāk nekā trīs sekunžu pārsvaru, bet Reikenens drīz atkal sāka tuvoties.

Pāris apļus pirms finiša Batons iebrauca boksos, lai nomainītu bojātu riepu. Brits atkrita ārpus punktu zonas, bet vēl pēc neilga laika, nepabeidzis sacīkstes, atkal devās boksos un izstājās. Tikmēr Reikenens nespēja vēlreiz pietuvoties Fetelam tik tuvu, lai mēģinātu apdzīt – vācietis tika pie pirmās uzvaras sezonā. Somam otrā vieta, savukārt Reikenena komandas biedrs Grožāns finišēja trešais, pirmo reizi karjerā kāpjot uz goda pjedestāla. Vebers jau ceturto posmu pēc kārtas palika uzreiz aiz goda pjedestāla. Rosbergs piektais, Hamiltons finišēja astotais, bet pēdējo pieejamo punktu ieguva Šūmahers. Par kopvērtējuma līderi kļuvis Fetels, par četriem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

Svarīgākais