Dambis/Saukāns nefinišē Dakāras 7. posmā

Latvijas rallija ekipāža Andris Dambis/Māris Saukāns, kuri brauc ar elektrisko "OSCar eO" automašīnu, septītajā Dakāras rallija posmā nespēja sasniegt finišu, taču no turpmākajām sacensībām neizstājās un dalību turpinās jau astotajā posmā.

Septītais posms bija ļoti smags pārbaudījums, un daudzas ekipāžas to nespēja pieveikt. Viņu vidū arī abas "OSCar" automašīnas - Māris Saukāns/Andris Dambis un Antons Grigorovs/Ainārs Princis. Tāpat arī "RE Autoclub" ekipāža Iļja Kuzņecovs/Romāns Jelagins ar savu "Mitsubishi" automašīnu. Līdz finišam gan visas tikušas, un sacensības turpinās astotajā posmā.

37. pozīciju izcīnīja "RE Autoclub" ekipāža Antons Meļņikovs un Antons Nikolajevs ("Mitsubishi"), uzvarētājam Naseram al Atijam zaudējot divas stundas, 47 minūtes un 38 sekundes. Kopvērtējumā abiem 28. vieta, kas ir labākais rezultāts no Latviju pārstāvošajām ekipāžām.

Kā jau minēts iepriekš, cita "RE Autoclub" ekipāža Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs no sacensībām izstājusies.

Beidzot panākums "Hummer" automašīnām - uzreiz dubultuzvara. Pirmais bija Nasers al Atija no Kataras, bet otrais amerikānis Robijs Gordons, kurš no ceturtās vietas kopvērtējumā pacvēlās uz trešo. Abu starpā septiņas ar pusi minūtes, bet trešo vietu septītajā posmā automašīnu klasē izcīnīja kopvērtējuma līderis Stefans Peterhansels ar savu "Mini".

Nopietnas izmaiņas kopvērtējumā notika vien kvadraciklu klasē, kur uzvaru septītajā posmā izcīnīja Alehandro Patronelli, pārņemot vadību arī kopvērtējumā. Līdzšinējais līderis Mafejs noslīdēja uz otro vietu pēc tam, kad posmā palika sestais. Trešajā vietā joprojām Markoss Patronelli, kuram septītajā posmā uzrādīja 11. rezultātu.