Fetels Indijā nodrošina "Red Bull" jaunu kvalifikācijas uzvaru rekordu

Šodien F1 Indijas Grand-Prix kvalifikācijā uzvarēja un rīt no pirmās vietas jau 13. reizi sezonā startēs pasaules čempions, "Red Bull" pārstāvis Sebastians Fetels. Otrajā vietā kvalificējās Luiss Hamiltons no "McLaren", tomēr brits saņēmis trīs vietu sodu, līdz ar to rīt startēs no piektās pozīcijas.

Līdz ar to blakus Fetelam pirmajā starta rindā būs Marks Vēbers. "Red Bull" šī bija jau 16. uzvara kvalifikācijā šajā sezonā - tas ir jauns F1 rekords.

Šorīt pēdējā treniņbraucienu sesijā uzvaru izcīnīja pasaules čempions Sebastians Fetels. "Red Bull" pārstāvis "McLaren" pilotu Džensonu Batonu un savu komandas biedru Marku Vēberu apsteidza par vairāk nekā trīs sekundes desmitdaļām. Otrs "McLaren" pilots Luiss Hamiltons bija ceturtais, savukārt labāko sešinieku noslēdza abi "Ferrari". Jāpiebilst, ka Hamiltonam un Serhio Peresam bija piešķirti trīs starta vietu sodi, savukārt Danielam Rikiardo un Vitālijam Petrovam – piecu vietu.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā, trasē dodoties labākajiem, sākotnēji ātrākos apļa laikus uzstādīja Fernando Alonso un Felipe Masa. Pēc aizvadītas puses no sesijas Alonso jau bija izbīdīts no pirmā trijnieka, un ātrākais laiks jau piederēja Fetelam. Pēdējās minūtēs gandrīz visi līderi palika boksos, un labāko laiku uzstādīja Vitālijs Petrovs, bet panervozēt saviem atbalstītājiem lika Džensons Batons un Mihaels Šūmahers, kuri sesijas beigās bija vien 16. un 18. pozīcijā. Ar saviem pēdējiem apļiem abi visai pārliecinoši nodrošināja vietas nākamajā kārtā. Aiz strīpas palika Kobajaši, Kovalainens, Trulli, Rikiardo, Kartikejans, D'Ambrosio un Gloks, kuram neizdevās izpildīt 107% nosacījumu.

Fetels jau ar savu pirmo apli ieņēma pirmo vietu otrajā sesijā, savukārt Batons sākotnēji atkal veica lēnu apli, tomēr šoreiz jau labu laiku pirms kārtas beigām ierindojās labāko desmitniekā. Atkal visai vēlu trasē devās Peress, tāpat arī abi "Force India" piloti. Kvalificēšanos atkal uz pēdējo brīdi atlika Šūmahers, kuram šoreiz nedaudz pietrūka – no 10. vietas septiņkārtējais pasaules čempions atpalika nieka 18 sekundes tūkstošdaļas un palika divpadsmitais. Tāpat savas vietas uzzināja arī Petrovs (krievu pilotam bija vienāds laiks ar Algesuari, tomēr viņš savu apli bija pabeidzis vēlāk, līdz ar to ierindojoties zemāk), di Resta, Maldonado, Senna, Baričello un Peress.

Izšķirošajā kārtā atkal vadību pārņēma Fetels, aiz kura ierindojās Hamiltons. Vēbers sākumā uzrādīja lēnāko laiku starp izbraukušajiem, taču ar savu otro apli pacēlās uz trešo vietu. Atkal ar diezgan lēnu apli sāka Batons, kurš beigās savu laiku uzlaboja, paceļoties uz piekto vietu. Cīņā par pirmajām vietām Hamiltons savu pēdējo apli nemaz nepabeidza, savukārt avāriju piedzīvoja Masa – viņa "Ferrari" formulai pagriezienā nolūza ritenis, un spēkrats ietriecās drošības nožogojumā, tomēr jau ar salīdzinoši mazu ātrumu. Jau 13. reizi šosezon par kvalifikācijas uzvarētāju kļuva Fetels, kuram blakus pirmajā starta rindā Hamiltona soda dēļ rīt būs Vēbers. "Red Bull" šī bija 16. uzvara kvalifikācijā šosezon, kas ir jauns F1 rekords. Tālāk Alonso, Batons, jau aiz Hamiltona ierindojās Masa un Rosbergs.

Sacīkstes sāksies rīt, plkst. 11:30.

Svarīgākais