Spā "Red Bull" dubultuzvara, Fetelam septītais panākums sezonā

Šodien F1 Beļģijas Grand-Prix sacensībās Spā trasē uzvaru izcīnīja "Red Bull" pilots Sebastians Fetels, aiz sevis atstājot komandas biedru Marku Vēberu.

Zemākais goda pjedestāla pakāpiens Džensonam Batonam no "McLaren", kurš pāris apļus pirms finiša zemāk nobīdīja Fernando Alonso. Mihaels Šūmahers finišēja piektais.

Vakardienas kvalifikācijā dramatiskā cīņā "pole position" izcīnīja Fetels, aiz sevis atstājot Luisu Hamiltonu un Vēberu. Mihaels Šūmahers piedzīvoja avāriju jau pašā pirmās sesijas sākumā un palika bez rezultāta, taču viņam, tāpat kā vēl trīs braucējiem, kas nebija izpildījuši 107% prasību, šodien braukt tomēr atļāva. Pastoram Maldonando nācās startēt no 21. vietas, jo pilots saņēma piecu starta vietu sodu par sadursmi ar Luisu Hamiltonu.

Vēl pirmajā līkumā pēc starta Fetels saglabāja pirmo vietu, taču jau drīz pēc tam viņu apdzina "Mercedes" pilots Niks Rosbergs. Tiesa, jau pāris apļus vēlāk šā brīža čempions līderpozīciju atguva. Kārtējo reizi problēmas startā radās Markam Vēberam, kurš no savas izcīnītās trešās vietas atkrita uz astoto. Pirmajā līkumā notika vairākas sadursmes, no kurām viena liktenīga izrādījās Haimem Algesuari. Aizmugurē Fetelam Rosbergs savu otro vietu noturēja vien neilgi - visai drīz viņu apdzina gan Fernando Alonso, gan Hamiltons. 13. aplī brita sacīkstes beidzās - pēc sadursmes ar Kamui Kobajaši viņa "McLaren" formula zaudēja kontroli un ietriecās barjerā.

Trasē devās drošības mašīna. Vairāki piloti, Fetelu ieskaitot devās boksos, līdz ar to vācietis atkrita uz trešo pozīciju aiz Alonso un Vēbera. Savukārt Šūmahers jau bija paspējis pacelties uz sesto pozīciju. Alonso gan ilgi vadībā nepalika, jo Fetels pēc drošības mašīnas došanās malā ātri vien apdzina gan Vēberu, gan spāni, atgūstot pirmo pozīciju. "Red Bull" pilots ieguva komfortablu pārsvaru un īpašas šaubas par viņa panākumu neradās. Fetelam aiz muguras pārmaiņas notika - strauji uz augšu kāpa Džensons Batons, tāpat vairākas pozīcijas ieguva Šūmahers.

Batons vienu pēc otra apdzina gan abus "Mercedes" pilotus, gan pāris apļus pirms finiša arī Alonso, kura temps bija strauji krities, un spānis jau brīdi iepriekš bija spiests kapitulēt Vēberam. Šūmahers savukārt tika galā ar Zutilu un pēc tam arī komandas biedru Rosbergu, beigās savus F1 pavadītos 20 gadus atzīmējot ar piekto vietu. Rosbergs noslēdza sešinieku. Felipem Masam nācās veikt piespiedu boksu apmeklējumu, kas viņu atbīdīja ārpus desmitnieka, tomēr posmu brazīlietis pabeidza astotajā vietā. Pie punktiem tika arī Vitālijs Petrovs un Maldonado. Bruno Senna, kurš šajā posmā aizstāja Niku Haidfeldu, finišēja 13. vietā, jau sākumā piedzīvojot avāriju ar Algesuari.

Fetels pabeidza sacīksti pirmajā vietā, tiekot pie septītās uzvaras sezonā, turklāt pirmās pēdējo četru posmu laikā. Viņa pārsvars kopvērtējumā pār tuvāko sekotāju Vēberu ir sasniedzis jau 92 punktus! Vēl desmit punktus atpaliek Alonso, abi "McLaren" piloti atrodas vēl tālāk. F1 sezona turpināsies pēc divām nedēļām Itālijā, kad notiks Monzas posms.