Pauls Jonass - pasaules čempions motokrosā junioriem

© Latvijas Motosporta federācija

Šodien Itālijā par pasaules čempionu motokrosā junioriem 85 kubikcentimetru klasē tika kronēts 14 gadus vecais latviešu sportists Pauls Jonass.

Pirmajā braucienā 65 kub.cm. klasē 18. vietā ierindojās Kārlis Kalējs, kamēr Rainers Žuks diemžēl piedzīvoja kritienu un izstājās. Otrais brauciens Kārlim nebija tikpat veiksmīgs, jo finišā 27. vieta, kas tādējādi divu braucienu summā deva 24. pozīciju. Diemžēl otrajā braucienā uz starta neizgāja Žuks.

85 kub.cm. klasē vēl divus apļus līdz beigām pirmajā trijniekā atradās divi latviešu braucēji (Pauls Jonass un Tomass Šileika), taču pašās beigās Šileika kļūdījās un atkrita uz piekto vietu, kamēr pārliecinoši ātrākais – Jonass, kurš par sešām sekundēm apsteidza franču sportistu T.Do, bet par 19 sekundēm ASV pārstāvi Belu. 35. vietā pirmajā braucienā ierindojās Kristers Drevinskis.

Lai arī otrajā braucienā ātrākais bija Bels, otrais palika Jonass, kas mūsu sportistam divu braucienu summā deva pirmo vietu! Tikai 33. un 34. vietu šajos braucienos izcīnīja Šileika un Drevinskis, kas divus braucienu summā Šileikam deva 11. vietu, bet Drevinskim - 35. Jāatzīmē, ka Šileika vēl trīs apļus pirms beigām brauca pa trešo vietu, taču tad tika pārsists priekšējais ritenis. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Jonass divu braucienu summā ierindojās ceturtajā vietā.

Visbeidzot 125 kub.cm. klasē Kārlim Sabulim pirmajā braucienā 37. vieta. Augstāku rezultātu liedza uzrādīt ne pārāk veiksmīgais starts un kritiens pēdējā aplī. Arī otrajā braucienā tikai 34. rezultāts, kas divu braucienu summā deva 36. vietu.

Svarīgākais