Fetels izrauj uzvaru Ungārijas F1 posma kvalifikācijā

F1 pasaules čempionāta Ungārijas "Grand Prix" kvalifikācijā "Hungaroring" trasē šodien kārtējo uzvaru svinēja "Red Bull" un Sebastians Fetels.

Šodienas pēdējos treniņos konkurentiem par savu esamību atgādināja pasaules čempions Sebastians Fetels. Vācietis bija ātrākais pēdējos testos pirms kvalifikācijas.

Kvalifikācijas pirmajā daļā atbira abas "Lotus", "Virgin" un "Hispania" formulas, kā arī Sebastiena Buemi vadītais "Toro Rosso". Buemi pēdējā brīdī garām aizgāja Pastors Maldonado no "Williams".

Otrajā sesijā līderi mainījās vairākkārt. Vispirms līdera pozīcijā bija Fetels, pēc tam viņa komandas biedrs Marks Vebers. Drīz vien provizoriskais pole position bija Džensonam Batonam, pēc tam Fernando Alonso. Trešajai sesija nespēja kvalificēties Niks Haidfelds un Vitālijs Petrovs.

Trešajā sesijā Luiss Hamiltons kļūva par pirmo pilotu, kuram izdevās izbraukt no minūtes un 20 sekundēm. Sesijas pēdējās pusotras minūtes laikā trasē bija viss Top 10. Tikai Fetelam pašās beigās izdevās aiziet garām Hamiltonam un atņemt britam pole position. 2. un 3. vieta "McLaren" pilotiem Hamiltona un Batonam, tālāk abi "Ferrari" – Felipe masa un Alonso, bet tikai sestais Fetela komandas biedrs un pasaules čempionāta kopvērtējuma vicelīderis Vebers. "Red Bull" komanda uzvarējusi visās šīs sezonas kvalifikācijās.

Svarīgākais