Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Karro Ķegumā sasniedz labāko rezultātu šosezon - 10. vieta

Ķegumā aizvadīts pasaules čempionāta Latvijas „Grand Prix” sacensības motokrosā MX1 un MX2 klasēs. No mūsu braucējiem visaugstāk ierindojās Matīss Karro, kuram 10. vieta.

MX2 klasē starts Matīsam padevās labs, taču pēc pāris līkumiem atkal priekšā Matīsam krita vairāki brucēji, kā rezultātā krita arī Karro. Mūsu sportists sacensības atsāka no 30. vietas… Ar katru apli Karro brauca aizvien ātrāk, līdz pēc pusdistances Karro jau atradās 20. vietā. Labs starts padevās Dāvim Ivanovam, kurš no kvalifikācijā izcīnītās 23. vietas spēja pakāpties uz 13. vietu. Līderis tobrīd bija Kens Rokcens. Karro turpināja kāpināt tempu, līdz beigās mūsu sportists aizcīnījās līdz 15. vietai. Diemžēl beigās izstājās Ivanovs, kamēr 26. pozīcijā ierindojās Roberts Justs.

MX1 klasē startu izcēla Antonio Kairolī, kuram cieši sekoja Jevgēņijs Bobriševs. Sākumā punktos bija gan Lauris Freibergs, gan Ivo Šteinbergs, taču vēlāk Freibergs zaudēja vairākas pozīcijas un kopvērtējumā atkrita uz 21. vietu. Šteinbergs finiša līniju šķērsoja 19. vietā. Uzvaru pirmaj;a braucienā izcīnīja Kairolī, kuram pēdējos apļos bija sīva cīņa ar Stīvenu Frosārdu. Trešais palika Bobriševs.

Otro braucienu MX2 klasē Karro uzsāka krietni veiksmīgāk. Pēc starta Karro bija izvirzījies septītajā vietā, taču turpinājumā Latvijas motobraucējs divas vietas zaudēja, kā rezultātā beigās Matīss ierindojās devītajā vietā, kas ir sportista šīs sezonas labākais rezultāts. Finišā Karro par minūti un 16,269 sekundēm atpalika no Latvijas "Grand Prix" uzvarētāja vācieša Kena Rokcena, kurš uzvarēja abos braucienos.

Tikmēr cits Latvijas pārstāvis Roberts Justs otrajā braucienā ieņēma 20.vietu, bet divu braucienu summā viņš ierindojās 25. vietā. Dāvis Ivanovs otrajā braucienā veica tikai trīs apļus un izstājās. Divu braucienu summā viņam 32. vieta.

Tikmēr MX1 klasē Ivo Šteinbergs un Lauris Freibergs otrajā braucienā finišēja viens aiz otra - 20. un 21. vieta, bet Niks Apfelbaums, kurš pēc starta bija pirmajā piecpadsmitniekā, beigās ierindojās 24. vietā.