F1 Silverstonas posmā ātrākais Alonso

Šodien F1 Lielbritānijas „Grand-Prix” sacensībās Silverstonas trasē triumfēja „Ferarri” pilots Fernando Alonso, aiz sevis atstājot Sebastianu Fetelu, bet trešajā vietā ierindojās Marks Vēbers. Šī bija Alonso 27. uzvara kādā no F1 posmiem viņa karjerā.

Marks Vēbers, Sebastians Fetels, Fernando Alonso, Felipe Masa, Džensons Batons un Pols di Resta – tāds bija labāko sešinieks vakardienas kvalifikācijas sacensībās un tieši šādā secībā piloti šodien stājās uz starta Lielbritānijas „Grand-Prix” sacensībās Silverstonas trasē.

Jau sacensību startā vadību pārņēma Sebastians Fetels, kuram izdevās labāks starts kā komandas biedram Markam Vēberam un līdz pirmajiem boksu apmeklējumiem, kas sākās (13. aplī), Fetels bija iekrājis drošu pārsvaru – nedaudz vairāk kā astoņas sekundes. Alonso pie vadības sacensībās tika brīdī, kad gan viņš, gan sezonas neapšaubāmais līderis Sebastians Fetels devās boksos otro reizi. Fetela mehāniķi aizkavējās ar vienu no mašīnas riteņiem un Alonso trasē atgriezās līdera statusā. Uz otro pozīciju tobrīd jau bija pacēlies Hamiltons. Labāko četrinieks – Alonso, Hamiltons, Fetels un Vēbers) tobrīd atradās visai tuvu viens otram, taču nākamajos apļos „Ferrari” formulai, pie kuras stūres sēdēja Alonso, izdevās atrauties. Nākamajā boksu apmeklējumu sērijā Fetelam izdevās apsteigt Hamiltonu. Alonso pārsvars pār sekotājiem bija pārāk liels, lai Fetels pacīnītos par uzvaru. Sacensību beigās Fetels bija pat tuvāk trešajai vietai, tomēr Veberam viņu apsteigt neizdevās.

Sacensību noslēgumā triumfē Alonso, kuram šī ir pirmā uzvara šosezon un 27. viņa F1 karjerā, otrais Fetels, trešais – Vēbers.

Svarīgākais