Vēbers apsteidz Fetelu un triumfē Silverstonas kvalifikācijā

Šodien F1 Lielbritānijas Grand-Prix kvalifkācijā Silverstonas trasē triumfēja "Red Bull" pilots Marks Vēbers, aiz sevis atstājot komandas biedru Sebastianu Fetelu un "Ferarri" pārstāvjus Fernando Alonso un Felipi Masu. "McLaren" pilots Džensons Batons un Pols di Resta no "Force India" noslēdza labāko sešinieku.

Pirmās kvalifikācijas sesijas beigu daļā sākās spēcīgs lietus, tomēr līdz tās beigām lietusgāze bija norimusi. "Aiz strīpas" pirmajā sesijā palika "Torro Rosso" piloti Algesuari un Buemi, Gloks un D'Ambrozio no "Virgin", Liuci un Rikiardo no "HRT", kā arī Jarno Trulli no "Lotus", toties otrajā sesijā iekļuva viņa komandas biedrs Heiki Kovalainens.

Cīņā par vietu izšķirošajā kārtā ne tik veiksmīgs bija Mihaels Šūmahers, kurš rīt startēs no 13. pozīcijas. Kā pirmais "aiz strīpas" palika Adrians Sutils, toties viņa komandas biedrs "Force India" komandā Pols di Resta iekļuva labāko desmitniekā. No 14. un 16. vietas rīt startēs "Renault" piloti Vitālijs Petrovs un Niks Haidfelds.

Izšķirošajā sesijā pēc pirmajiem apļiem labākie bija Marks Vēbers un Sebastians Fetels, kuriem sekoja "Ferrari" piloti Alonso un Masa. Braucēji pirms galvenajiem notikumiem devās nomainīt riepas, tomēr savas korekcijas ieviesa laika apstākļi – atsākās lietus, līdz ar to neviens no braucējiem savus laikus izlabot nespēja.

Līdz ar to rītdienas sacīksti no pirmās starta vietas sāks Vēbers, kuram šis ir otrais "pole-position" šosezon, turklāt atlikušos septiņus izcīnījis rīt no otrās pozīcijas startējošais Fetels – joprojām kvalifikācijā triumfējuši tikai "Red Bull". No otrās rindas rītdien startēs "Ferrari" piloti Alonso un Masa, piektā vieta Džensonam Batonam, bet sestā pārsteiguma sagādātājam Polam di Restam. Luiss Hamiltons rīt startēs tikai no 10. pozīcijas.