Arī Eiropas Grand Prix triumfē Fetels

Svētdien Spānijas pilsētas Valensijas trasē notikušajā pirmās formulas astotajā posmā Eiropas Grand Prix kārtējo uzvaru šosezon svinēja pasaules čempions no "Red Bull Racing" vienības vācietis Sebastiens Fetels, kurš iepriekš izcīnīja uzvaru arī kvalifikācijā.

Startā abas "Red Bull" mašīnas aiztraucās bez problēmām, taču to nevar teikt par "McLaren" - Hamiltonu startā apsteidza abas "Ferrari" formulas ar Alonso un Masu pie ruļļiem, bet Batonam bija jāatzīst "Mercedes" pilota Rosberga pārākums, un brits noslīdēja uz septīto vietu. Tiesa, visu laiku turoties cieši aizmugurē, Batons novaktēja īsto brīdi, lai tomēr vācieti apsteigtu - tas elegantā veidā notika sestajā aplī. 11. aplī Hamiltonam radās iespēja apsteigt Masu, taču tas nenotika, un abi palika savās vietās.

Pirmais no līderiem pitstopā 12. apļa izskaņā devās Hamiltons, kuram sekoja arī Rosbergs, bet 15. aplī tur jau bija pabijuši visi līderi, izņemot Masu. Hamiltons tikmēr turpināja kļūt aizvien ātrāks. 19. aplī Alonso bija pietuvojies Vēberam līdz minimumam un sākās cīņa par otro pozīciju, kas ļāva trijniekam pietuvoties arī Hamiltonam. Pāris apļus vēlāk tas arī beidzot notika - Alonso aizsteidzās garām Vēberam un uzsāka pakaļdzīšanos pirmajā vietā joprojām esošajam Fetelam. 25. aplī pitstopā atkal devās Hamiltons, kas angli atmeta par dažām vietām uz sesto pozīciju. Tiesa, gandrīz nekavējoties Hamiltons arī uzstādīja ātrāko apļa laiku sacīkstē, apliecinot, ka ir gatavs turpināt cīņu par augstām vietām. Tai pat laikā Hamiltons izturējās nesaudzīgi pret savām riepām, part ko arī saņēma brīdinājumus no komandas.

Nākamais pitsropā devās Vēbers,pēc tā ieņemot ceturto vietu, bet līderis Fetels otro reizi uzpildīties devās 31. aplī. Apli vēlāk Vēbers apdzina Masu, kurš apļa izskaņā devās pitstopā. 35. aplī Hamiltons ziņoja komandai par to, ka Kers nestrādā, un tas lika domāt, ka brits varētu arī izstāties no sacensībām. Riepu nesaudzēšana sāka atmaksāties un pavisam drīz Hamiltonam strauji pietuvojās Masa. 43. aplī Vēbers atkal bija pirmais no topa, kas devās pitstopā, bet austrālietim sekoja Hamiltons. Vēberam šis manevrs izrādījās neveiksmīgs, jo tika zaudēts laiks, un vēlāk pēc sava pitstopa Alonso tik un tā bija priekšā "Red Bull" pilotam.

Sacensību līderis Fetels trešo reizi pitstopā devās pirms 48. apļa sākuma, esot priekšā tuvākajiem sekotājiem par 20 sekundēm, kas ļāva saglabāt pirmo vietu arī pēc tehniskās aprūpes, un tas nozīmēja, ka savas pozīcijas Fetels, ja nekas ārkārtējs negadīsies, nosargās. Pēc tam, kad trešajā pitstopā bija devušies visi līderi, vadībā atradās Fetels, viņam sekoja Alonso, Vēbers, Hamiltons, Masa, Batons un Rosbergs. Atlikušajā laikā Alonso un Vēbers vēl nedaudz pacīkstējās, kā arī Masa pietuvojās Hamiltonam, taču bez izmaiņām.

Sebastiens Fetels svinēja savu sesto "Grand Prix" uzvaru šosezon pēc tam, kad vispirms bija ieguvis arī pole position un ātrāko apļa laiku.

Svarīgākais