Sebastianam Fetelam ceturtā uzvara F1 sezonā

Sezonas F1 piektajā posmā Spānijas Grand Prix izcīņā uzvaru izcīnīja Sebastians Fetels. „Red Bull” pārstāvim šis bija jau ceturtais panākums šajā sezonā, kas ļāvis viņam vēl vairāk palielināt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā. „McLaren” pārstāvji Luiss Hamiltons un Džensons Batons ierindojās attiecīgi otrajā un trešajā vietā.

Lielisks starts Barselonas trasē padevās Fernando Alonso, kurš startējis no ceturtās pozīcijas apsteidza gan Luisu Hamiltonu, gan abus „Red Bull” pilotus Marku Vēberu un Sebastianu Fetelu. Pirmo boksu apmeklējumu laikā Hamiltonam apsteidza Vēberu un pakāpās uz trešo vietu, bet Džensons Batons izvirzījās piektajā vietā. Brīdī, kad sacensību līderi boksus apmeklēja otro reizi, Fetels tika garām Alonso un kļuva sacīkšu līderi. Alonso tobrīd garām palaida arī Hamiltonu. Sacensību vidusdaļā gandrīz vienlaicīgi boksus apmeklēja Alonso un Vēbers. Trasē pirmais atgriezās tikai par mata tiesu priekšā Vēberam, bet Fetels un Hamiltons tobrīd jau bija patālu priekšā pārējiem.

Sacensību vidusdaļā cīņā par vietu uz pjedestālu iesaistījās Batons, kurš boksus apmeklēja reizi mazāk. Tādējādi „McLaren” pārstāvis apsteidza gan Alonso, gan Vēberu. Sacensību beigu daļā līderu pulkā lielas izmaiņas nenotika un savu ceturto uzvaru sezonā svinēja Fetels, otrais un trešais attiecīgi Luiss Hamiltons un Džensons Batons. Vēl sešiniekā Vēbers, Alonso un Šūmahers.

F1 čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem pārliecinošā vadībā ar 117 punktiem ir Fetels (uzvarējis četros no pieciem sezonas posmiem), otrais ar 77 punktiem ir Hamiltons, 67 punkti - Vēberam, 61 - Batonam, bet 51 - Alonso.

Konstruktoru kausā pašlaik līdere ar 185 punktiem ir „Red Bull” komanda, kurai seko „McLaren” - 138 punkti.

Nākamais, sestais, sezonas posms norisināsies jau pēc nedēļas, pilotiem sacenšoties Monako ielās.

Svarīgākais