Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Daideri Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem pirmajā posmā izcīna otro vietu

Šodien Nīderlandes pilsētā Osā aizvadīts pirmais 2011. gada pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģu ekipāžām posms, kurā uzvaru divu braucienu summā izcīnīja Jans Hendrikss / Tims Smeninks. Otrajā vietā absolūtajā kopvērtējumā ierindojās brāļi Daideri.

Jau ziņojām, ka pirmajā braucienā ātrākais no visiem bija Jans Hendrikss / Tims Smeninks, bet augsto ceturto vietu izcīnīja Jānis un Lauris Daideri.

Vakardienas kvalifikācijā otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš, bet otrie palika Jānis un Lauris Daideri. Nesen beidzās pirmais brauciens, kuru visātrāk veica Hendrikss / Smeninks. Augsto ceturto vietu izcīnīja Jānis un Lauris Daideri. Uzreiz aiz viņiem ierindojās Hendrikss / Liepiņš, bet sestā vieta - Mārim Rupeikam / Elvijam Muceniekam.

Astotajā vietā pirmajā braucienā palika Jevgēņijs Šķerbiņins ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, aiz sevis atstājot Daniela Vilemsena / Svena Verbruges ekipāžu, kura vakar sacensībām kvalificējās tikai "pēdējās cerības" braucienā.

Otrajā braucienā pogas visiem izgrieza brāļi Daideri, kuri bija ātrākie. Otrie palika Vilemsens / Verbruge, kuri par degvielas uzpildīšanu neatļautā vietā pirmajā braucienā tika diskvalificēti (sākotnēji viņi uzrādīja devīto ātrāko laiku). Ceturtie otrajā braucienā palika Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš. 12. vietā ierindojās Māris Rupeiks / Elvijs Mucenieks, kuri pirmajā braucienā bija sestie.

Līdz ar to divu braucienu summā ātrākie bija Hendrikss / Smeninks, aiz sevis atstājot brāļus Daiderus un Hendriksu / Liepiņu.