Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Blakusvāģu sezona sākas Osā, brāļi Daideri mērķē uz pjedestālu

Šajā nedēļas nogalē ar posmu Nīderlandes pilsētā Osā startēs 2011. gada pasaules čempionāts motokrosā blakusvāģu ekipāžām. Pirmajam posmam dalību pieteikuši divi Latvijas dueti – Māris Rupeiks / Elvijs Mucenieks un brāļi Jānis un Lauris Daideri. Divi citi mūsējie – Kaspars Liepiņš un Haralds Kurpnieks startēs kopā ar citu valstu braucējiem.

Kopš Kristera Serģa un Arta Rasmaņa dominances pasaules čempionāta trasēs motokross Latvijā nedaudz zaudējis savu spožumu, taču gados jauno brāļu Daideru ambīcijas liecina, ka Latvijā šis sporta veids neizzudīs. Par treneri Jānis un Lauris piesaistījuši jau minēto Serģi, kurš duetam Nīderlandē pievienosies jau šovakar. Aizvadītās sezonas kopvērtējumā brāļi ierindojās astotajā vietā, taču Jāņa teiktais pirms pirmā pasaules čempionāta posma Nīderlandē liecina, ka šosezon duetam mērķi ir krietni augstāki. „Cīnīsimies par iespējami augstām vietām, mērķis – trijnieks,” pauž Jānis Daiders.

Vēl pagājušās sezonas izskaņā Beļģijas čempionāta pēdējā posmā brāļi trasē devās ar motociklu, kas bija aprīkots ar Zabel motoru (pasaules čempionātā brāļi startēja ar KTM dzinēju). Rezultātā astotā un ceturtā vieta braucienos, un pēc atgriešanās mājās komanda pieņēmusi kardinālo lēmumu – jābrauc ar Zabel! Komanda jau uzsākusi sadarbību ar ražotāju, kas brāļiem sagatavojis jaunu ZM29 motoru. „Braukšana ar divtaktu motoru tomēr prasa nedaudz citu fiziskās sagatavotības līmeni, taču domājams, ka viss būs labi. Vasarā esam labi pastrādājuši. Pagaidām nav pārliecības ne par sevi, ne moci, kurš pagaidām neiet kā gribētos,” skaidro Daders.

Pēdējo desmitgadi blaķenēs dominējis nīderlandietis Daniels Vilemsens un Jānis Daiders pauž, ka viņš būs favorīts arī šosezon. Tāpat pie favorītiem latvietis pieskaita arī beļģus Jorisu un Janu Hendriksus, kā arī nīderlandieti Etinē Baksu.

Latviju pasaules čempionātā šosezon pārstāvēs arī Māris Rupeiks / Elvijs Mucenieks, bet divi citi mūsējie Kaspars Liepiņš un Haralds Kurpnieks startēs kopā attiecīgi ar jau pieminēto beļģi Jorisu Hendriksu un Haralds Kurpnieks, kurš kāpis kulbā pie krieva Jevgēņija Šerbiņina.

2011. gada sezonā kopumā būs 13 posmi. Latvijas lielās balvas izcīņa Ķegumā 7. augustā!

Vakar Osā lija, šodien apmācies, bet nelīst. Rīt, kad risināsies kvalifikācijas sacensības sinoptiķi sola siltu un saulainu laiku, svētdien – lietu. Sezona, visticamāk, tiks atklāta slapjā trasē.