F1 posmā Suzukā pārliecinoši uzvar Fetels

Šodien notikušajā F1 Japānas Grand Prix pie uzvaras tika Sebastians Fetels, kurš sacīkšu laikā ne reizi neatdeva līderpozīcijas kādam citam pilotam. Uz goda pjedestāla zemākajiem pakāpieniem kāpa Jarno Trulli un Luiss Hamiltons.

Japānas Grand Prix startā savu pirmo pozīciju veiksmīgi saglabāja Sebastians Fetels. Uz otro pozīciju izdevās pacelties Luisam Hamiltonam, kurš startā tika garām Jarno Trulli. Tālākās pozīcijas saglabāja Haidfelds, Raikonens un Barikello. Pirmajos apļos problēmas bija radušās Markam Vēberam, kurš, startējis no boksu celiņa, pirmo piecu apļu laikā pie mehāniķiem devās vēl trīs reizes. Tikmēr Fetels turpināja atrauties no Hamiltona. Pēc septiņiem apļiem abi līderi brauca trīs sekunžu atstatumā viens no otra.

14 apļa baigās Adrians Zutils mēģināja tikt garām Kovalainenam. "McLaren” pilots nepadevās un aizķēra Zutila formulu, kā dēļ vācietis zaudēja trīs pozīcijas. Kā pirmais no līderiem boksos devās Luiss Hamiltons, trasē atgriežoties septītajā vietā. Jau pēc apļa pie mehāniķiem devās arī Jarno Trulli. Viņš trasē atgriezās uzreiz aiz Hamiltona. 19.apļa beigās boksos devās abi līderi – Fetels un Haidfelds. Fetelam boksu apmeklējuma laikā tika uzpildīts lielāks degvielas daudzums nekā konkurentiem, tomēr vācietis spēja saglabāt savu pirmo pozīciju. Viņam sekoja Rosbergs, kurš vēl nebija devies boksos, Hamiltons, Trulli un Haidfelds.

22.apļa beigās boksos devās arī Rosbergs. Trasē viņš atgriezās aiz Barikello – devītajā vietā. Savus mehāniķus apmeklēja arī Kovalainens. 26.apļa beigās boksos devās Roberts Kubica, tomēr arī viņam bija paredzēta divu pitstopu stratēģija, jo pie mehāniķiem viņš pavadīja tikai nepilnas septiņas sekundes. Turpmākajos apļos ļoti ātrs bija Kimi Raikonens, kurš spēja panākt Niku Haidfeldu, tomēr cīņu nepaspēja uzsākt, jo otro reizi šajās sacīkstēs devās boksos.

Apli pēc Raikonena boksos devās arī Haidfelds. Vācietis pavadīja pārāk ilgu laiku pie mehāniķiem, tādējādi, atgriežoties trasē, nokļuva aiz Kimi Raikonena. Nākamajā aplī boksos devās Hamiltons, zaudējot pozīciju vienīgi Jarno Trulli. 14 apļus pirms sacīkšu beigām pēc jaunām riepām devās Trulli. Mehāniķi paveica lielisku darbu, kā rezultātā Trulli spēja tikt priekšā Hamiltonam, ierindojoties otrajā vietā. Pēc apļa boksos devās arī Fetels, pārliecinoši saglabājot pirmo pozīciju.

Deviņus apļus pirms sacīkšu beigām smagu avāriju piedzīvoja Haime Algersuari. Vienā no trases līkumiem izslīdēja "Toro Rosso” formulas aizmugure, kā rezultātā Algersuari ļoti spēcīgi ietriecās riepu nožogojumā. Ņemot vērā, ka trase tika piemētāta ar atlūzām, tajā devās drošības mašīna. Tajā pašā brīdī boksos devās Niko Rosbergs, atgriežoties trasē piektajā vietā.

Pēc drošības mašīnas došanās boksos pilotu pozīcijas vairs nemainījās, un trešo uzvaru šajā sezonā izcīnīja Sebastians Fetels. Otrajā vietā finišēja Jarno Trulli, bet trešo vietu spēja noturēt Luiss Hamiltons, kuram sekoja Kimi Raikonens un Niko Rosbergs.

Svarīgākais