Naudas trūkuma dēļ Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs tikai Belohvoščiks

No 29. septembra līdz 3. oktobrim Melburnā (Austrālija) paredzētajā pasaules čempionātā riteņbraukšanā Latviju pārstāvēs tikai Raivis Belohvoščiks, kurš uz Austrāliju dosies par saviem līdzekļiem.

"Belohvoščkis uz Austrāliju dosies rīt. Raivis čempionātā startēs tikai individuālajā braucienā, kas paredzēts 30. septembrī. Jau nākamajā dienā viņš dosies mājup. Bija paredzēts, ka viņš piedalīsies arī grupas braucienā, taču rezerves velosipēda vešana izmaksā dārgi – par bagāžu jāmaksā virs 1000 latu, kas viņam nav pa kabatai," stāsta Latvijas Riteņbraukšanas federācijas izpilddirektors Jānis Sniedze.

Galvenais iemesls, kāpēc Latviju Melburnā pārstāvēs tikai viens sportists, ir finanses. Sniedze atklāja, ka Belohvoščiks uz Austrāliju dosies par saviem līdzekļiem. Ceļš vien izmaksās 1200 latu, bet papildus tam vēl ir arī dzīvošanas izdevumi utt. Raivim ar sadzīviskām lietām Melburnā palīdzēs Latvijas sporta centrs.

Čempionātam no Latvijas bija pieteikti arī Aleksejs Saramotins un Gatis Smukulis, taču neviens no viņiem nav spējis atrast sponsorus, tāpēc uz Melburnu nedosies. "Gan pieaugušo, gan U-23 sacensībās varējām pieteikt vairākus sportistus, taču nav jau naudas," piebilst Sniedze.

Lai gan Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) publicētajā dalībnieku sarakstā Latvijai U-23 pieteikumā atrodami astoņi jaunie riteņbraucēji, visticamāk, neviens no viņiem uz Melburnu nedosies.

Svarīgākais