Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Pauls Jonass nolēmis nākamgad startēt prestižājā MXGP klasē

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šā gada pasaules motokrosa čempionāta MX2 klases vicečempions Pauls Jonass nolēmis nākamgad startēt prestižākajā MXGP klasē. Tikmēr šī sezona Paulam jau beigusies ar savainojumu un operāciju.

Jau pirms nedēļas kļuva skaidrs, ka šī sezona Latvijas motobraucējam jau beigusies un ka niecīgās iespējas atkarot pirmo vietu pasaules MX2 čempionātā sarukušas līdz nullei.Tas kļuva zināms pēc tam, kad Red Bull KTM Factory Racing komandas braucējs medicīniskajās pārbaudēs uzzināja, ka ceļa trauma, kas gūta Turcijas posmā sadursmē ar komandas biedru un šā gada pasaules čempionu spāni Horhi Prado, izrādījusies krustenisko saišu saraušana. Nīderlandes posmā Jonass startēja ar pretsāpju līdzekļiem, bet pirms nedēļas jau tika veikta operācija. Rehabilitācijas process varētu ilgt četrus līdz sešus mēnešus, kaut arī jau pēc mēneša Jonass varēs sākt domāt par velosipēda mīšanu.

Protams, sagatavošanos sezonai aizkavēs gūtā trauma, jo parasti sportists uz motocikla sēžas jau novembra vidū. Šoreiz lielāku uzmanību varēs pievērst fiziskajai sagatavotībai. Starp citu, jau izlemts par fiziskās sagatavotības trenera maiņu.

Pagājušās nedēļas nogalē jau čempiona statusā Prado uzvarēja arī Imolas trasē Itālijas posmā. Horhe bija labākais abos braucienos un kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir sakrājis 873 punktus, Jonasam ir 777 punkti, bet trešais ar 673 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

«Par pagājušo sezonu ir nepadarīta darba sajūta,» aģentūrai LETA teica Jonass. «Mērķis bija uzvarēt pasaules čempionātā. Tam strādāju līdz pat pēdējam brīdim, tomēr piedzīvoju kritienu. Atskatoties uz to tagad, jā, startēt ar traumu bija kļūda, tomēr es negribēju tik vienkārši atdot titulu.»

Pasaules vicečempiona tituls un rehabilitācijas process Paulam netraucē domāt par nākotni, un vakar aģentūrai LETA Jonass apliecinājis vēlmi nākamsezon startēt prestižākajā motokrosa klasē pasaules čempionātā - MXGP klasē. Pagaidām atklāts esot jautājums par to, vai motobraucējs arī nākamajā sezonā pārstāvēs Red Bull KTM Factory Racing krāsas, ar ko sportistu saista līgums uz vēl vienu sezonu. Šajā vienībā priekšroka, protams, būs nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, kurš jau nodrošinājis šā gada pasaules čempiona titulu, un itālim Antonio Kairoli, kurš kļūs par vicečempionu. Jebkurā gadījumā pie jaunās konkurences un spēcīgāka spēkrata būs jāpierod, un kādu laiku tas noteikti aizņems. Kā būs, par to lai galva šobrīd sāp nevis Jonasam, bet viņa menedžerim Kristeram Serģim, bet sportistam jānovēl laba veselība!