Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

F1 sezonas līderis Fetels pagarina līgumu ar "Ferrari"

© AFP/Scanpix

F1 komanda "Ferrari" savā mājaslapā oficiāli paziņoja par līguma pagarināšanu ar 30 gadus veco vācu pilotu Sebastianu Fetelu, kurš pēc šīs sezonas būtu kļuvis par brīvo aģentu.

Tādējādi "Ferrari" nākamajā sezonā sacensībās piedalīsies nemainīgā sastāvā, jo pirms četrām dienām uz vienu gadu līgumu pagarināja arī soms Kimi Reikenens. Ar Sebastianu Fetelu, kurš "Ferrari" brauc trešo sezonu, līgums noslēgts uz vēl trim gadiem - 2018., 2019. un 2020. gadu.

Šosezon Fetels 11 posmos svinējis četras uzvaras, četras reizes izcīnījis otro vietu un ar 202 punktiem ir kopvērtējuma līderis, par 14 punktu tiesu apsteidzot "Mercedes" britu braucēju Lūisu Hamiltonu. Pēc tam seko Valteri Botass un Denjels Rikjardo, bet Fetela komandas biedrs Reikenens ar 116 punktiem ir piektajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā Fetels ar 212 punktiem bija ceturtajā vietā, atpaliekot no Niko Rosberga (385), Hamiltona (380) un Rikjardo (256), bet savā pirmajā sezonā "Ferrari" vācietis ar 278 punktiem bija trešais, zaudējot abiem "Mercedes" pilotiem Hamiltonam (381) un Rosbergam (322). Karjeru F1 Fetels sāka BMW "Sauber" un "Toro Rosso" komandās, bet pēc tam pievienojās "Red Bull", kuras rindās no 2010. līdz 2013. gadam kļuva par četrkārtējo F1 čempionu.

Šorīt notikušajos pēdējos treniņbraucienos Spā trasē Beļģijā dubultuzvaru svinēja "Ferrari". Ātrākais bija Reikenens, kurš Fetelu apsteidza par 0,197 sekundēm, bet vācietis par nieka tūkstošdaļas tiesu pārspēja Hamiltonu. Kvalifikācijas sākums paredzēts plkst. 15:00 pēc Latvijas laika.