Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports \ Motoru sports

Alonso karjeru plāno turpināt WEC čempionātā

© Scanpix

Divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso licis skaidri noprast, ka jau tuvāko gadu laikā plāno startēt izturības sacīkšu pasaules čempionātā (FIA WEC), kura ietvaros notiek arī leģendārās Lemānas 24 stundu sacensības.

Pagājušās nedēļas nogalē Bahreinā tikai aizvadīts 2016. gada sezonas noslēdzošais WEC posms, kurā par pasaules čempioniem kļuva "Porsche" komandas piloti Nīls Jani, Marks Lībs un Romēns Dimā. Trešo vietu Bahreinas sešu stundu sacīkstēs un ceturto vietu sezonas kopvērtējumā guva "Porsche" pilots Marks Vēbers, kuram tas bija pēdējais starts viņa autosportista karjerā.

Drīz pēc tam F1 pilots Alonso internetā izplatīja video ar vēstījumu Vēberam: "Tu mani nesagaidīji tur, lai gan tas būtu jauki. Bet domāju, ka tu nekur nepazudīsi. Es uzdošu tev daudzus jautājumus, kas pievienošos tavam piedzīvojumam."

Jau ilgāku laiku tiek baumots, ka Alonso jau šobrīd ir noslēdzis līgumu ar spēcīgo "Porsche" rūpnīcas komandu par startēšanu tās sastāvā tuvākajā nākotnē.

2017. gada sezonā Alonso turpinās braukt "McLaren" komandā, bet spānis jau vairākas reizes žurnālistiem atzinis, ka beigs F1 karjeru pēc nākamās sezonas, ja nespēs gūt baudu no braukšanas ar jaunajām sacīkšu formulām.