Spānijas futbolisti no olimpiskajām spēlēm atvadās bez gūtiem vārtiem

Trešdienas vakarā Londonas olimpiādē noslēdzās vīriešu futbola turnīra apakšgrupu posma sacensības, pēc kurām zināmi visi četri ceturtdaļfinālu pāri.

Atšķirībā no sieviešu turnīra, kurā bija trīs grupas un ceturtdaļfinālā tika arī divas trešo vietu ieguvējas, vīriešu sacensībās bija standarta formula – četras grupas, no kurām pēc viena apļa turnīra tālāk tiek divas labākās vienības.

A grupā mājiniece Lielbritānija ar 1:0 apspēlēja Urugvaju, kas ar Luisu Svaresu priekšgalā palika ārpus ceturtdaļfinālu dalībnieču pulka. Kārdifā notikušajā mačā vienīgos vārtus 1. puslaika beigās pēc teicamas Skota Sinklēra un Džo Alena sadarbības iesita "Chelsea" uzbrucējs Daniels Staridžs. Lielisks britu vārtos bija Džeks Batlents, bet komandas kapteiņa pienākums Raiena Gigsa atpūtas dienā pildīja Kreigs Belamijs.

2. vietu grupā ieņēma Senegāla, kura nezaudēja nevienu maču (1-2-0), vakar nospēlējot 1:1 ar AAE. Ceturtdaļfinālos Lielbritānija spēlēs ar B grupas otro labāko komandu Dienvidkoreju. Āzieši pēdējā kārtā grupas līderu mačā nospēlēja 0:0 ar Meksiku, kas par vietu pusfināla spēkosies ar Senegālu.

Vienīgā komanda, kas uzvarējusi visas līdzšinējās trīs spēles, ir Brazīlija. Neimārs ar partneriem C grupas pēdējā mačā ar 3:0 sagrāva Jaunzēlandi, divus vārtus gūstot jau pirmajās 30 minūtēs. Brazīliešu sastāvā Ņūkāslā notikušajā spēlē ar vārtu guvumiem izcēlās Danilu, Damjau un Sandru.

Brazīlija ceturtdaļfinālā tiksies ar D grupas otro labāko komandu Hondurasu, bet pēdējo ceturtdaļfināla pāri veidos Japānas un Ēģiptes duelis. Piebilstams, ka D grupā izslavētā Spānijas izlase bija vienīgā komanda, kura turnīrā neguva vārtus, pēdējā mačā nospēlējot 0:0 ar Maroku. Iepriekšējās divās spēlēs spāņiem 0:1 gan pret Japānu, gan Hondurasu.

Visas ceturtdaļfinālu spēles notiks sestdien, 4. augustā, komandām sacenšoties Mančestrā, Londonā Ņūkāslā un Kārdifā. Fināls 11. augustā notiks Vemblijā.