Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Karagunis: "Čempionātā visi tiesneši ir pret Grieķiju"

Grieķijas futbola izlases kapteinis Georgioss Karagunis pēc uzvaras pret Krieviju (1:0), kas viņa komandai ļāva iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, neslēpa sašutumu par tiesāšanas līmeni, kas viņa komandai liegusi iegūt par trim punktiem vairāk.

Vienīgo vārtu autors Giorgoss Karagunis: "Aizsargs kļūdījās, zaudējot bumbu. Es to savācu, bet pretinieku tuvumā nebija. Izdarīju dažus soļus uz priekšu un uzsitu. Tie vārti mums iedeva pārliecību, kas palīdzēja cienīgi novadīt otro puslaiku. Galvenais uzvaras iemesls bija slāpes pēc tās. Pēc zaudējuma čehiem uzzinājām par neizšķirtu spēlē starp Krieviju un Poliju. Tobrīd sapratām, ka mums ir iespēja. Zinājām, ka būs ļoti grūti, taču spēlējām no sidrs, un viss izdevās."

Grieķu kapteinis neslēpa nepatiku pret tiesāšanas līmeni šajā turnīrā: "Man nekas nav jāsaka, jo visi zina, kas notiek jau kopš pirmā mača. Mūsu komandai bija jābūt septiņiem punktiem, neieskaitīja divus "tīrus" vārtus, šodien neiedeva 100% "pendeli" un liedza man iespēju piedalīties ceturtdaļfinālā. UEFA jānoskatās tās epizodes video [Karagunim brīdinājums par simulāciju, kuras nebija] un jāpieņem pareizais lēmums. Uzskatu, ka šeit visi tiesneši darbojas pret mums. Neskatoties uz to, esam izkļuvuši no grupas. Panākumu var salīdzināt ar 2004. gada triumfu Portugālē.

"Šī bija ļoti grūta spēle, tāpēc vēlos apsveikt savus spēlētājus ar laukumā atstāto enerģiju. Mums izdevās iepriecināt Avrāmu Papadopulosu [turnīrs beidzās ar savainojumu pirmajā spēlē] un visus grieķus.. Uzskatu, ka sasniegums valstij ir ļoti nozīmīgs," pēc mača prieku neslēpa Grieķijas galvenais treneris Fernandu Santušs.

Portugāļu futbola speciālists apzinās, ka komandai jāsaglabā realitātes sajūta: "Rīt jāattīra galvas, jāpaliek uz zemes. Tikai tāpēc, ka uzvarējām šo spēli, nenozīmē, ka esam labākie pasaulē. Arī zaudējums iepriekšējā spēlē nenozīmēja, ka esam sliktākiem. Apzināmies savu vietu."

Krievijas valstsvienības galvenais treneris Diks Advokāts pēc neveiksmes akcentēja veiksmes trūkumu: "Mēs spēlējām diezgan labi, bet otra komanda aizsargājās. Otrajā puslaikā pret tādu komandu kā Grieķija (negribu to noniecināt) ir ļoti grūti spēlēt. Nav tā, ka paši spēlējām slikti. Nebijām zaudējuši 16 spēles, šoreiz neuzvarējām. Mums pietrūka asuma vārtu priekšā.

Mums bija 45 minūtes, lai izlabotu situāciju pēc ielaistajiem vārtiem, taču nekas nedarbojās. Grūti tam atrast izskaidrojumu. Mums bija divi vai trīs uzbrucēji, taču nekas nesanāca. Lai arī zaudējām, pirmajā puslaikā nospēlējām lieliski. Tiklīdz grieķi guva vārtus, spēle kļuva pavisam citādāka. Neskatoties uz lielo bumbas kontroli, nespējām gūt vārtus. Futbolā bez tā uzvarēt nevar!"

Advokātam no amata nebūs jāatkāpjas, jo viņš to izdarīja jau pirms turnīra. Nīderlandes futbola speciālists atgriezīsies Nīderlandē, kur trenēs PSV. Kā viens no galvenajiem kandidātiem uz brīvo krēslu tiek minēts Valērijs Gazajevs. Viņš Krievijas izlasi jau vadījis laika posmā no 2002. līdz 2003. gadam, deviņās spēlēs izcīnot četras uzvaras. Jaunā trenera vārds kļūšot zināms līdz čempionāta beigām.

"Kas notika ielaisto vārtu brīdī? Pat negribas par to runāt, visi ļoti labi redzēja – tā bija muļķīga situācija. Ielaist tādus vārtus "ģērbtuvē" ir ļoti nepatīkami. Centāmies pēc pārtraukuma mainīt spēli, taču rezultāts redzams uz tablo. Uzskatu, ka bijām pelnījuši vairāk. Lielākā vilšanās ir par nepaveikto darbu, viss taču bija pašu rokās," pēc mača sašutis bija Vjačeslavs Malafejevs.

Krievijai vakar bija 25 sitieni pa vārtiem, kamēr Grieķijai tikai pieci. Viens no tiem pirmā puslaika kompensācijas laikā nodrošināja uzvaras vārtus.