Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

J. Laizāns: "Eiropas čempionātā fanošu par Vāciju"

Bijušais Latvijas futbola izlases pussargs Juris Laizāns sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka šodien startējošajā Eiropas čempionātā viņa iecienītākā komanda būs Vācija, kurai finālā paredz tikšanos ar spāņiem. Pēc Laizāna domām, D grupā aiz strīpas paliks Anglija, kuras vietā kopā ar Franciju tālāk tiks mājiniece Ukraina.

Laizāna prognoze par to, kuras komandas izkļūs no katras grupas: "No A grupas tālāk tiks Polija un Krievija, no B grupas izies Vācija un Nīderlande. Kāpēc ne Portugāle? Skatījos tās pēdējo spēli pret Turciju, neatstāja portugāļi pietiekami labu iespaidu. C grupā atdodu priekšroku favorītēm – Spānijai un Itālijai, savukārt no D grupas vajadzētu izkļūt Francijai un Ukrainai. Uzskatu, ka ukraiņiem jātiek garām angļiem. Ja ne tagad, kad turnīrs notiek mājās..."

"Pats fanošu par vāciešiem, man patīk tas, kā šī komanda spēlē. Protams, arī pārdzīvošu par Krieviju un Ukrainu. Krievijas izlasē spēlē man labi zināmi futbolisti, bet galvenā favorīte būs Vācija.

Ar prognozēm neaizraujos, arī reti kaut ko izdodas pareizi uzminēt. Ja jāprognozē finālistu pāris, saku, ka finālmačā spēlēs Vācija un Spānija. Ja tāds fināls notiks, fanošu par Vāciju. Spāņi jau ir apnikuši. Viņi spēlē nemūsdienīgu futbolu, izmanto lielu kvadrātu. Gan "Real", gan "Barcelona", it īpaši otro, ciest nevaru.

Vācija spēlē disciplinētāk, komandā ir daudz jauno spēlētāju, pastāvīgi notiek rotācija, kas ir pozitīvi. Paaudžu maiņa Vācijai notiek nesāpīgi. Vācija patīk ļoti sen. Arī klubu līmenī Čempionu līgas finālā fanoju par "Bayern". Patīk Vācijas futbola kārtība. Arī mums ģeogrāfiski Vācija ir tuvāk, radnieciskāka futbola ziņā nekā dienvidu komandas.

Vācijai ir lieliski nostādīta spēle. Katrs futbolists zina, kur viņam laukumā jāatrodas. Vācija spēlē vienkārši, taču efektīvi. Šī izlase ir paraugs citiem," patiku pret Vācijas futbolu skaidro Laizāns.

"Pats ne uz Ukrainu, ne Poliju spēles klātienē skatīties gan nebraukšu. Sezonas laikā klubā esmu pietiekami izbraukājies, ka man izbraucienu ir bijis pietiekami," smejoties atzīst Laizāns, kurš čempionātam sekos ar TV starpniecību.

Pussargs uzskata, ka par čempionāta pārsteigumu autorēm varētu kļūt Polija un Horvātija: "Kvalifikācijā poļi nespēlēja, taču komanda spēlēs savās mājās ar lielu atbalstu. Pārsteigumu sakarā ceru, ka tādu varētu sarūpēt arī Horvātija. Lai arī viņi ir spēcīgā grupā ar Spāniju un Itāliju, tas uzskatāms tieši par plusu, jo horvātiem būs iespēja sevi parādīt un nopelnīt līgumus labos klubos.

Savukārt paša nākotne Laizānam ir neskaidra. Varoņežas "Fakel" sastāvā futbolists nepaliks, jo klubs izkrita uz 2. līgu, kurā leģionāri nedrīkstot spēlēt. Ja komanda saglabātu vietu 1. divīzijā, tad, visticamāk, paliktu "Fakel", kas jau bija gatava piedāvāt līgumu."

"Biju jau gatavs palikt, man piedāvāja sadarbību turpināt, taču tas bija vēl līdz brīdim, kad komanda nebija zaudējusi cerības palikt 1. līgā. Šobrīd aģents strādā, meklē variantus. Domājams, ka Eiropas čempionāta laikā gan nekādu jaunumu nebūs, lai gan nekad jau neko nevar zināt. Domāju, ka palikšu Krievijā. Es jau Eiropā neesmu spēlējis, bet manā vecumā cerēt uz klubu Eiropā nebūtu pamata. Varbūt varētu izmēģināt spēkus Ukrainā," prāto pieredzējušais pussargs.

Laizānam izdevies apmeklēt vairākas Latvijas Virslīgas spēles, iespaidi palikuši labi: "Pārsvarā gan sanāk sekot līdz ar interneta starpniecību. Patīk tas, ka katrā kārtā ir pārsteigumi. Šosezon katrs var katru apspēlēt. Man šķiet, nekā tāda agrāk nav bijis. Tas čempionātu padara ļoti interesanti. Vienīgais mīnuss – joprojām maz cilvēku nāk uz futbolu. Savu čempionātu jāmīl vairāk!"