Latvijas futbolisti mēģinās tikt pie Baltijas kausa

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien plkst. 13:30 Viru stadionā Igaunijā Latvijas futbola izlase Baltijas kausa finālā mērosies spēkiem ar Somijas valstsvienību.

Baltijas kausa izcīņas pusfinālā latvieši ar 5:0 sagrāva Lietuvu, pārliecinoši iekļūstot turnīra finālā, savukārt somiem nācās sīvi paspēkoties ar igauņiem, kas tomēr tika uzvarēti – 2:1.

Dienu pirms finālspēles Latvijas izlases treniņā vairāk darbojās tie, kuri pusfinālā spēlēja maz, savukārt līderi varēja atpūsties. Vladimirs Kamešs norādīja, ka pusfinālā latviešiem viss esot izdevies, turklāt lietuvieši, iespējams, neesot īsti novērtējuši Latviju, par ko ticis bargi samaksāts.

"Domāju, ka neko nevajag mainīt, jāspēlē tāpat. Pēc graujošās uzvaras pār Somiju nedrīkstam atslābināties," norādīja Artūrs Zjuzins. "Somiem ir labs sastāvs, bet mums ir visas iespējas uzvarēt. Tāds ir arī uzdevums."

Mačā pret Lietuvu Latvijas izlases rindās debitēja Nauris Bulvītis. Viņš atzina, ka debija notikusi viņam pateicīgā spēlē, kur uzvarētājs jau biji zināms: "Šādā mačā bija vieglāk ieiet šādā spēlē. Rezultāts jau bija uztaisīts, galvenais bija neko nesabojāt. Jau no pirmajām minūtēm varēja just, ka komanda ir labi noskaņojusies."

"Mēs esam atbraukuši uzvarēt. Gatavojamies par visiem simts procentiem. Somiem ir gari uzbrucēji, divcīņas būs grūtas. Spēkošanās būs sīva," piebilda Bulvītis.

Somija Baltijas kausā spēlē pirmo reizi. Līdz šim kauss tika izspēlēts starp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlasēm. Pie kausa pa desmit reizēm tikuši latvieši un lietuvieši, savukārt igauņiem tas izdevies vien trīs reizes. Pirmoreiz Baltijas kausa izcīņa notika pirms 84 gadiem, kad pirmajā turnīrā pie panākuma tika tieši Latvijas izlase. Ilgāku laiku gan mūsējie nav tikuši pie kausa - pēdējo reizi tas tika izcīnīts 2008. gadā.

Svarīgākais