Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Indriksons: "Likti 100 tūkstoši uz vienu futbola spēli"

"Cik esam runājuši ar UEFA, tad ir figurējis cipars 100 tūkstoši eiro uz spēli," intervijā laikrakstam "Dienas Bizness", runājot par totalizatoru lietu Virslīgā, atklāj Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons.

"Viņi [totalizatoru kompānijas] sadarbojas ar daudzām sporta federācijām. Nezinu, kādas naudas summas viņi ziedo citiem sporta veidiem, tomēr visā pasaulē totalizatoru bizness sadarbojas ar sporta federācijām un olimpiskajām komitejām. Totalizatoru bizness kā tāds jau nav nekas slikts," Indriksons vēlreiz apliecina, ka nav pretenziju pret totalizatoriem kā tādiem. "Slikti ir, kad šajās spēlēs piedalās paši sportisti vai tiesneši, kas ietekmē rezultātu. Vai arī piedalās federāciju darbinieki, kas ar saviem lēmumiem var ietekmēt spēļu rezultātus. Tad tas ir slikti - tad tiek pārkāpts godīguma princips. Kāda jēga tad to spēli vispār spēlēt, ja daži darboņi ir izlēmuši, kāds šodien būs rezultāts, pirms spēles."

"Mēs tiešām pie rokas nevienu neesam pieķēruši, tomēr varu pateikt arī to, ko man UEFA pārstāvji lika nodot ["Dinaburg" prezidentam Oļegam] Gavrilovam: Als Kapone savulaik arī netika pieķerts ar skaidriem pierādījumiem," atklāj Indriksons. "Šajā gadījumā tas cilvēku loks ir plašāks - jautājums ir, ko mēs darīsim. "Dinaburg" gadījumā vien, ne jau Gavrilovs viens gāja uz laukuma un spēlēja. Mums šie uzvārdi ir zināmi. Ja kāds izaicinās likteni un grib pārliecināties, kādas būs sekas - uz priekšu."

"Cik esam runājuši ar UEFA, tad ir figurējis cipars 100 tūkstoši eiro uz spēli," konkrētus skaitļus nosauc prezidents. "Protams, ne vienmēr un visur ir šādas summas, tomēr tas aptuveni parāda, kādi ir tie apjomi, un cik droši cilvēki bijuši pa rezultātu. Ejiet un uzlieciet, piemēram, 100 tūkstošus uz to, ka "Skonto", teiksim, uzvarēs "Daugavu" ar 1:0. Nu lai kāds uzliek, ja jau ir tik drošs, ka ar analīzes palīdzību to māk pareģot. Šī problēma Latvijas kontekstā izgājusi ārpus mūsu valsts robežām, jo ir darboņi, kas zvanīja uz ārvalstīm un teica: tāda un tāda spēle ir droša. Liec! Pie manis ir nākuši spēlētāji un pat tiesneši, kurus ir mēģināts iespaidot"