Gorkšam vārti un otro gadu pēc kārtas čempiontituls

Sestdien Latvijas izlases aizsargs Kaspars Gorkšs Anglijas Čempionātā guva trešos vārtus sezonā, palīdzot savai "Reading" spēlēt neizšķirti pret "Crystal Palace" - 2:2. Vēlāk noskaidrojās,ka Redingas komanda kārtu pirms sezonas beigām jau nodrošinājusi čempiontitulu, līdz ar to Gorkšs otro gadu pēc kārtas kļūst par Anglijas Čempionāta uzvarētāju.

Anglijas Čempionāta 45. kārtas jeb priekšpēdējā spēlē sestdien latviešu aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētā "Reading" spēlēja neizšķirti 2:2 pret "Crystal Palace". Bumbu vairāk kontrolēja Gorkša pārstāvētie mājinieki, taču pirmie nonāca iedzinējos, tas notika 14. minūtē. Tomēr sešas minūtes vēlāk ar precīzu raidījumu izcēlās neviens cits kā Gorkšs, atjaunojot neizšķirtu. Pirmā puslaika izskaņā Džeisons Robertss tika noraidīts, un otrajā puslaikā "Reading" jau vairāk nācās aizsargāties. Neskatoties uz to, Le Fondre 53. minūtē izvirzīja vadībā mājiniekus, taču visiem izdevās atkal izlīdzināt rezultātu. Tas notika 76. minūtē, un līdz pat finālsvilpei rezultāts vairs nemainījās - 2:2.

Gorkšs nospēlēja visu maču. Šie bija Kaspara trešie vārti šosezon.

"Reading" jau pirms šodienas mača bija nodrošinājusi vietu Anglijas Premjerligā nākamsezon, taču čempiontituls vēl nebija izcīnīts. Tomēr vairākas stundas vēlāk tas notika. Tuvākā sekotāja "Southampton" ar 1:2 viesos atzina "Middlesbrough" pārākumu. Tā kā Čempionātā palikusi tikai viena kārta, "Reading" un "Southampton" starpā esošos četrus punktus bijušajam Mariana Pahara klubam vairs nav iespējas atspēlēt.

Kaspars Gorkšs otro gadu pēc kārtas kļuvis par Anglijas Čempionāta, kas ir pēc spēka otrā līga Anglijā, uzvarētāju. Pirms gada Kaspars triumfēja "Queens Park Rangers" rindās, taču debija Premjerlīgā nesanāca, jo klubs pārdeva latvieti. Jācer, ka jaunajā sezonā Gorkšam beidzot izdosies debitēt vienā no pasaules spēcīgākajām līgām.

30 gadus vecais Gorkšs karjera slaikā spēlējis Rīgas "Auda", "Öster" (Zviedrija), "Assyriska Föreningen" (Zviedrija), FK "Ventspils" un trijos dažādos angļu klubos - "Blackpool", QPR un "Reading". Latvijas izlasi Kaspars pārstāv kopš 2005. gada, bet 2009. un 2010. gadā Gorkšs tika atzīts par labāko Latvijas futbolistu.

Svarīgākais