Starkovs: "Ceru, ka gados jaunā komanda spēs cīnīties par augstām vietām"

© Romans Kokšarovs F64

Aleksandrs Starkovs Latvijas izlases grupu Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīrā novērtējis kā spēkos līdzīgu, kurā pat nosacītā favorīte Grieķija esot ņemama.

"Pirmkārt, gribu atzīmēt, ka ielozētajā apakšgrupā ir vairāki jau labi zināmi pretinieki. Iepriekš vairākkārt esam spēlējuši gan ar Grieķiju, gan Slovākiju, gan Lietuvu un Lihtenšteinu. Jauns pretinieks būs Bosnija un Hercegovina, tapēc spēles ar šo pretinieku būs ļoti intrigējošas.

Kopumā mūsu apakšgrupa komandu ziņā ir līdzīga. Tādā kompānijā katra komanda var gan uzvarēt, gan arī zaudēt savstarpējās cīņās. Noteikti, ka katra valstsvienība, uzzinot izlozes rezultātus, atviegloti uzelpoja, jo šī apakšgrupa noteikti tiek uzskatīta par vienu no “vieglākajam” starp visām kvalifikācijas grupām. Tomēr futbols ir skaists un interesants ar to, ka tā ir neprognozējama spēle un uzvarētājus mūsu apakšgrupā iepriekš nevar paredzēt,” izlozes rezultātus komentē Aleksandrs Starkovs.

Vaicāts, vai gaidāmajai Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlei 6. septembrī Rīgā pret Grieķiju būs īpašs zemteksts pirms jaunā PK atlases cikla, Starkovs atbildēja, ka “šāds zemteksts noteikti būs, jo abi pretinieki iepriekš jau vairākkārt spēlējuši viens pret otru un zemapziņā jau gatavosies abām nākamajām savstarpējām cīņām jau cīņā par ceļazīmi uz Brazīliju”.

Starkovs arī atcerējās iepriekšējās spēles pret grieķiem, turklāt savulaik Latvijas izlase spēja pārspēt šo komandu arī izbraukumā un gaidāmajās spēlēs mūsu futbolistiem jāgatavojas ar pārliecību, ka Grieķija ir “ņemams” pretinieks.

“Latvijas izlases uzdevums vienmēr ir nospēlēt cienīgi un tiekties uz maksimālo rezultātu. Šobrīd Latvijas izlase atrodas paaudžu maiņas procesā, komandā ienāk vairāki jauni un perspektīvi spēlētāji, kurus mēs ceram redzēt kā izlases līderus nākotnē. Ļoti ceru, ka šī jaunā komanda gaidāmajā PK kvalifikācijas ciklā spēs cīnīties par augstiem rezultātiem.”