Latvijas futbola izlases pretinieki sajūsmā par izlozi

© Publicitātes foto

Latvijas futbola izlases spēcīgākās pretinieces 2014. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā paudušas gandarījumu par vakar Riodežaneiro notikušo izlozi, kas tām sagādājusi iespējami labāko variantu.

Grieķijas izlases galvenais treneris Fernandu Santušs:: "Izloze mums bijusi veiksmīga. Bosnija un Hercegovina un Slovākija ir labas komandas, bet spēlēs ar Latviju un Lietuvu mums jābūt piesardzīgiem. Futbols Baltijas valstīs uzlabojas. Jāteic gan, ka slovākus un lietuviešus tik labi nezinām, jo agrāk neesam ar šīm valstīm spēlējuši. Ar Bosniju un Hercegovinu augustā spēlēsim pārbaudes spēli, bet ar Latviju jau tikāmies Eiropas čempionāta atlases ciklā. Mūsu mērķis bez šaubām ir kvalificēties finālturnīram. Pirms tam gan vēl jānospēlē EURO 2012."

Prieks par izlozi ir arī Slovākijas izlases vadītājam Vladimiram Vaisam: "Dabūjām labus pretiniekus, kurus varam apspēlēt. Ir iespējams tikt ārā no grupas. Ar Bosniju un Hercegovinu spēlējām Bratislavā un zinām viņu stiprās puses. Mums jābūt piesardzīgiem. Protams, žēl, ka neizdevās dabūt pretī atraktīvākus pretiniekus finansiālā ziņā, taču no otras puses – ar visām ielozētajām komandām varam spēlēt. Pie tam jāuzvar ne tikai stiprākas komandas kā Grieķija, bet arī vājākas – Latvija un Lietuva. Pret visiem būs jāspēlē ar 100% atdevi. Mūsdienu futbolā citādāk nedrīkst."

"Šī grupa mums dod iespējas kvalificēties finālturnīram. Protams, jāuzvar spēles, taču domāju, ka mums vēl nekad nav bijusi tik viegla grupa. Ja šo grupu salīdzina ar to, kas mums ir Eiropas čempionāta atlasē, tad PK grupa viennozīmīgi ir vieglāka. Grieķija un Slovākija ir vienā līmenī ar mums, bet pārējās komandas atpaliek," sajūsmu neslēpj "Lyon" bosniešu pussargs Miralems Pjaničs.

Lietuvas izlases galvenais treneris Raimonds Žutauts: "Salīdzinot ar citām grupām, esam dabūjuši labāko variantu. Nedrīkstam nenovērtēt pretiniekus. Grieķu līmenis uzlabojis, slovāki ļoti labi nospēlēja pagājušajā Pasaules kausā, savukārt bosnieši ir parādījuši to, ka spēj uzvarēt. Spēlēm pret Latviju būs pavisam cits zemteksts. Tie mači būs kā derbiji. Pret Lihtenšteinu jau esam paklupuši, to vairs nevaram atļauties. Līdz nākamajam ciklam vēl daudz laika, lai sagatavotu komandu, kurā daudz izmaiņu nebūs."