Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Virslīgas karuselis turpinās griezties Rīgā, Jūrmalā un Gulbenē

Šovakar ar trim spēlēm turpināsies Latvijas futbola čempionāta Virslīga – 18:00 laukumā dosies "Olimps" un "Liepājas Metalurgs", stundu vēlāk "Jūrmala" uzņems "Jelgavu", bet dienas noslēguma spēlē 19:15 "Gulbene" tiksies ar "Daugavu".

Tiem, kuriem nav iespēja doties uz stadioniem, Virslīgas intrigu būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com, kā arī Lattelecom televīzijas 411.kanālā Sportacentrs.com TV.

Pirmie svētdien laukumā dosies viena no labākajām valsts komandām "Liepājas Metalurgs" un Virslīgas pastarīte "Olimps". Liepājnieki aizvadītajā nedēļā nospēlēja pirmo maču UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā, bet jauniešiem no "Olimpa" pēdējā spēle pirms nedēļas, kad izdevās iesist vienus vārtus Jelgavai, taču tas neglāba no zaudējuma (1:3). Jaunajiem rīdziniekiem mačā pret Jelgavas komandu "izdevās" tikt pie sešām dzeltenajām kartītēm, par ko klubs saņēma naudas sodu, bet divu plāksteru īpašnieks tajā spēlē Nikolajs Zaicevs būs spiests izlaist šodienas maču Liepājniekiem katrs punkts šobrīd ir svarīgs, lai nezaudētu vismaz vicelīderes pozīcijas, jo šobrīd vienāds punktu skaits ar liepājniekiem ir arī "Daugavai" un "Skonto" (visām pa 32 punktiem).

Neklātienes cīņā par otrās vietas godu šovakar nepiedalīsies "skontieši", bet "Daugava" gan. Tamaza Pertijas vīrus šovakar sagaida grūta cīņa Gulbenē, kur vietējā komanda savu atraktīvo līdzjutēju priekšā noteikti centīsies atkal iekost kādai no lielajām haizivīm. Pirms desmit dienām gulbenieši jau otro reizi sezonā atstāja savu zobu nospiedumus liepājnieku ādā, šoreiz nospēlējot neizšķirti (0:0). "Daugavai" pēdējais mačs bija pirms divām nedēļām, kad mājās izdevās atņemt punktus līderei (1:1). Ventspilnieki gan pēcāk iesniedza protestu. Sak, mājinieki laukumā sūtījuši izīrētus spēlētājus, taču tas protests tika noraidīts.

19:00 Slokas stadionā viesosies jūnija labākais futbolists Virslīgā Vladislavs Kozlovs ar draugiem no Jelgavas. Mājiniekiem "FC Jūrmala" būs jāiztiek bez uz trim mačiem diskvalificētā pussarga Vadima Gospodara (sitiens pretiniekam ar kāju pēc svilpes), kā arī viena mača diskvalifikāciju saņēmušā Konstantīnova Belova. "Jūrmalas" zaudējums derbijā pirms nedēļas bija neliels pārsteigums, un šobrīd Virslīgas debitante pēc veiksmīgā starta piedzīvojusi nelielu piezemēšanos, esot tikai divus punktus priekšā otram pilsētas klubam. Tiesa, divus punktus jūrmalnieki atpaliek no sestajā vietā esošās Gulbenes, un uzvara šodienas mačā varētu ļaut apsteigt vidzemniekus, ja tie zaudēs "Daugavai".

"Jelgava" pēdējā mačā apspēlēja "Olimpu", Kozlovs guva vienus, Malašenoks – divus vārtus. Lielākais pēdējā laika jaunums gan ir cits – komanda atkal spēlēs pret "Blackpool", taču tas notiks nākamajās brīvdienās. Vairāki jelgavnieki guvuši savainojumus, piemēram, Lapkovskis salauzis degunu. "Droši vien, ka komandu atstās vadošie spēlētāji. Taču raižu par to nav – mums komandā ir 23 futbolisti, meklēsim citus variantus," intervijā Sportacentrs.com jelgavnieku galvenais treneris Dainis Kazakevičs atklāja, ka komandu varētu pamest vairāki spēlētāji, taču pagaidām tas nav noticis un jādomā, ka šovakar laukumā noteikti dosies visi spēcīgākie veselie spēki. Starp tiem arī divi jaunpienācēji - Romans Bespalovs un Visvaldis Ignatāns. Abi pussargi izīrēti no "Ventspils" kluba.

Vēl viena spēle starp "Ventspils" un "Jūrmala V.V." vienībām pēc kurzemnieku lūguma pārcelta uz pagaidām nenoteiktu laiku.