Brazīliešu veterāni Groznijā ar 6:4 uzvar Čečenijas līdera Kadirova komandu

© Sportbox.ru

Vakar Čečenijas galvaspilsētā Groznijā tika aizvadīta draudzības spēle futbolā starp Čečenijas komandu, kuru cīņā vadīja valsts līderis un prezidents Ramzans Kadirovs, un 2002. gada Brazīlijas izlases modeli. Rezultatīvā spēlē ar 6:4 pārāki bija brazīlieši, divus vārtus gūstot Bebeto un Savio.

Vakar Čečenijas galvaspilsētā Groznijā tika aizvadīts diezgan neticams futbola mačs. Proti, Čečenijas komanda, kuras kapteinis bija valsts prezidents un līderis Ramzans Kadirovs (viņš arī izvēlējās komandas sastāvu), tikās ar 2002. gada Brazīlijas izlases modeli. Uzreiz gan jāatzīmē, ka brazīliešu rindās bija tikai viens spēlētājs (Kafu, 40), kurš pirms deviņiem gadiem Dienvidkorejā un Japānā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā kļuva par pasaules čempionu.

Taču arī bez Kafu viesu komandas rindās zvaigžņu netrūka. Proti, vietējie līdzjutēji, kuri bija aizpildījuši visas stadionā pieejamās vietas (ap 10000), laukumā varēja ieraudzīt tādus bijušos futbolistus kā Bebeto (47), Romario (45), Džovane Elbers (38), Denilsons (33), Žuniors Baiano (40), Dunga (47), Savio (37, pašreiz spēlē brazīliešu klubā ''Avai''), Raī (45), Džalminja (45) u.c. Tikmēr Kadirova komandā spēlēja tādi bijušie futbolisti kā holandietis Rūds Gulits (48, pašreizējais Groznijas ''Terek'' treneris), Vladimirs Besčastnihs (36, bijušais ilggadējs Krievijas izlases spēlētājs), kā arī leģendārais vācu aizsargs Lotārs Mateuss (49). Tāpat Kadirova komandā spēlēja vairāki Čečenijas domes deputāti, ''Terek'' kluba prezidents, kā arī Čečenijas Sporta un Tūrisma ministrs Haidars Alhanovs.

Pirms mača sākuma līdzjutējus priecēja grandiozs salūts, kā arī tika atskaņotas Brazīlijas, Čečenijas un Krievijas himnas. Abas komandas skatītājus priecēja ar diezgan skatāmu futbolu, pa abām gūstot 10 vārtus. Pārāki gan izrādījās brazīlieši, izcīnot uzvaru ar 6:4 (2:2). Mačs, uz kuru ieradās vairāk nekā 300 žurnālistu no dažādām valstīm, sastāvēja no diviem puslaikiem, katram ilgstot 25 minūtes. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Bebeto un Savio, bet reizi izcēlās Kafu un Romario. Tikmēr mājinieku rindās divus vārtus guva valsts prezidents Kadirovs, kurš mača gaitā arī nerealizēja divas pendeles.

Pēc aizvadītās spēles komentāru sniedza Kadirovs: ''Prese visur raksta par slepkavībām un spridzināšanām Čečenijā, taču tagad mēs parādījām, ka Čečenija attīstās, un mēs veidojam labu nākotni. Ļoti gribējām uzvarēt, centāmies. Taču neko darīt – Brazīlija pierādīja, ka ne velti tās spēlētāji pašreiz ir labākie pasaulē. Lai nu kā, centīsimies uzvarēt nākamajā reizē.'' Kadirovs jau apsolījis, ka nākamo spēli ar vairāku zvaigžņu piedalīšanos plāno sarīkot šā gada 9. maijā, kad oficiāli tiks atklāts jaunais ''Terek'' kluba stadions.

Tikmēr vairāki brazīliešu spēlētāji pēcspēles konferencē atzina, ka viņiem bija patīkami atrasties Čečenijā, piebilstot, ka viņi ne mirkli nešaubījās pieņemt lēmumu piedalīties minētājā spēlē. Jāatzīmē, ka brazīlieši par šo spēli honorāru nesaņēma. ''Kaut kādā ziņā šī bija labdarības akcija. Mēs ieradāmies Krievijā, kas palīdz Riodežaneiro novērst plūdu sekas. Plūdu laikā mums gāja bojā 1200 cilvēku, tāpēc solidarizējamies ar Čečeniju, kura arī piedzīvojusi grūtus laikus,'' tā Bebeto. ''Bija liels prieks atkal spēlēt kopā ar tiem, ar kuriem savulaik gāzām lielus kalnus,'' piebilda Dunga.

Sports

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ceturtdien Igaunijā izcīnīja uzvaru profesionālās tūres (BPT) "Futures" sacensību pamatturnīra pirmajā mačā, kamēr dāmu duets Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, tiekot pie viena panākuma divās cīņās, iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Svarīgākais