Rudņeva vārti nodrošina "Lech" uzvaru pār "Braga"

Vakar UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla pirmajā spēlē Artjoma Rudņeva pārstāvētā Polijas čempionvienība Poznaņas "Lech" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Portugāles "Braga". Mūsu uzbrucējs laukumā pavadīja 84 minūtes un 72. minūtē guva vienīgos vārtus mačā.

Spēle, kurā mājiniece Poznaņas "Lech" duelī pret Portugāles vicečempioni "Braga" bukmeikeru vērtējumā bija neliela favorīte (divu maču summā priekšroka gan tika dota dienvidniekiem), noritēja smagos apstākļos - bija auksts un piesnidzis. Artjoms Rudņevs, protams, nāca laukumā sākumsastāvā kā vienīgais poļu komandas uzbrucējs. Pirmajās minūtēs nebija pārāk daudz notikumu, notika taustīšanās. Rudņevs divās epizodēs nonāca aizmugures stāvoklī, un bija aktīvs arī pāris citos uzbrukumos - līdz gala sitienam lieta gan nenonāca. "Braga" kā komanda izskatījās organizētāka un uzbrukumus veidoja pārdomātāk, tiesa, izcilu momentu 1. puslaikā nebija - likumsakarīgs 0:0 pēc 45 minūtēm.

51. minūtē beidzot radās moments un uzbrukuma smailē bija tieši Rudņevs - pēc viņa sitiena ar galvu bumba jau lidoja secen "Braga" vārtsargam, taču garām arī vārtiem... "Lech" beigu daļā izrādīja lielāku vēlmi izraut uzvaru. Šie mēģinājumi neizskatījās ļoti pārliecinoši, taču viena epizode izšķīra visu. 72. minūtē pēc baltkrieva Sergeja Kriveca acīgas piespēles Rudņevs netālu no laukuma centra saņēma bumbu uz aizmugures robežas (tā pareizi netika fiksēta) un strauji devās vārtu virzienā, noslēgumā realizējot izgājienu viens pret vienu - 1:0 "Lech" labā! Rudņevam piektie vārti šīs sezonas Eiropas līgā (pirmie, kas nav iesisti "Juventus"), un Artjoms izvirzījies dalītā 2. vietā turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

84. minūtē Rudņevu nomainīja pret jauniegūto uzbrucēju, serbu Vojo Ubiparipu, bet "Lech" līdz mača beigām minimālo pārsvaru nosargāja un uzvarēja ar 1:0. Atbildes spēle Bragā tieši pēc nedēļas.

Svarīgākais