Čečenijas futbola izlase spēlēs ar 2002. gada Brazīlijas izlases modeli

Pēc nepilna mēneša Čečenijas galvaspilsētā Groznijā tiks aizvadīta futbola spēle starp Čečenijas komandu un 2002. gada Brazīlijas izlases modeli, kuras spēlētāji pirms deviņiem gadiem Dienvidkorejā un Japānā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā kļuva par pasaules čempioniem, finālā ar 2:0 pieveicot Vāciju.

Čečenijas fiziskās kultūras, sporta un tūrisma ministrs Haidars Alhanovs paziņojis, ka šī gada 10. martā, tātad jau pēc nepilna mēneša, Čečenijas galvaspilsētā Groznijā tiks aizvadīts diezgan neticams futbola mačs. Proti, Čečenijas komanda, kuras kapteinis būs valsts prezidents un līderis Ramzans Kadirovs, tiksies ar 2002. gada Brazīlijas izlases modeli. Pēc Alhanova teiktā, skatītājus sagaida īsta sensācija. ''Pret 2002. gada pasaules čempioni – Brazīliju – spēlēs Ramzana Kadirova komanda. Valsts līderis [Kadirovs] paziņoja, ka personīgi izveidos komandas sastāvu. Un tas vēl nav viss – Ramzans Kadirovs dosies laukumā kā komandas kapteinis,'' atklāja Alhanovs.

Tāpat Alhanovs atzina, ka ideja, sarīkot maču pret brazīliešiem, ļoti iepatikusies Groznijas ''Terek'' komandas jaunajam galvenajam trenerim, leģendārajam Nīderlandes izlases spēlētājam, Rūdam Gulitam (48, apstiprināts amatā janvāra vidū). Gulits esot apsolījis palīdzēt noorganizēt šo maču, piebilstot, ka viņam Brazīlijas izlasē ir daudz draugu, tāpēc viņš darīs visu iespējamo, lai realizētu ieplānoto.

''Šis mačs iezīmēs jaunās Krievijas Premjerlīgas sezonas sākumu (šempionāts sāksies 12. martā). Domāju, ka ''Terek'' futbolistiem tas būs ļoti liels stimuls, savukārt čečenu līdzjutējiem šis mačs būs kā milzu dāvana. Ja viss notiks, kā ieplānots, tad Čečenijas iedzīvotāji laukumā redzēs tādus pasaules slavenus futbolistus kā Kakā (28, ''Real Madrid''), Ronaldo (34, pirmdien beidza karjeru) un Ronaldinju (30, ''Flamengo''),'' piebilda Čečenijas ministrs.

Alhanovs arī paziņoja, ka maijā bijušā Čečenijas prezidenta Ahmata Hadži Kadirova [mira 2004.g., Ramzana Kadirova tēvs] vārdā tiks atklāts sporta komplekss, un uz šo pasākumu tiek plānots uzaicināt tādas futbola personības kā Zeps Blaters (FIFA prezidents), Mišels Platinī (UEFA prezidents), kā arī bijušais Nīderlandes izlases spēlētājs Marko van Bastens un Franks Raikārds. Tādējādi čečeni vēlas sarīkot saviem iedzīvotājiem lielus svētkus un parādīt visiem, ka Čečenijā futbols bija, ir un būs pirmajā vietā.

Sports

Latvijas pludmales volejbolisti Kristians Fokerots/Gustavs Auziņš ceturtdien Igaunijā izcīnīja uzvaru profesionālās tūres (BPT) "Futures" sacensību pamatturnīra pirmajā mačā, kamēr dāmu duets Marta Ozoliņa un Luīze Skrastiņa, tiekot pie viena panākuma divās cīņās, iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Svarīgākais