Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports \ Futbols

"Dinaburg" izslēdz arī no Baltijas līgas

Latvijas futbola klubs Daugavpils "Dinaburg", ko pirmdien izslēdza no LMT Virslīgas turnīra, izslēgts arī no Triobet Baltijas Futbola līgas (BFL), informē turnīra organizatori.

"Dinaburg" jau reiz tika izslēgti no BFL par līdzīgiem pārkāpumiem, taču šajā sezonā līgas vadība atļāva klubam piedalīties turnīrā. Līdz ar to "Dinaburg" pretinieki BFL astotdaļfinālā Viļņas "Vētra" automātiski kvalificējušies ceturtdaļfināla cīņām. Sākotnēji bija paredzēts maču starp abām komandām raidīt televīzijas tiešraidē, tacu tuvākajā laikā tiks paziņotas izmaiņas par televīzijas spēli.

Latvijas Futbola federācijas valde vakar sēdē vienbalsīgi nolēma izslēgt FK Dinaburg no LMT Virslīgas, piešķirot tehniskos zaudējumus 0:3 atlikušajās sezonas spēlēs, diskvalificēt kluba prezidentu Oļegu Gavrilovu un kluba galveno treneri Tamazu Pertiju no turpmākajiem Latvijas Futbola federācijas organizētajiem pasākumiem, sakarā ar to, ka ilgākā laika periodā spēlēts totalizatoros uz FK "Dinaburg" spēlēm, manipulēts ar šo spēļu rezultātiem, un pēc vairākkārtīgiem aizrādījumiem un diskvalifikācijas Baltijas Līgā šādas aktivitātes turpinājās, par ko no kompetentām organizācijām, tai skaitā UEFA, ir saņemti nepārprotami pierādījumi.