Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Grandu cīņā "Skonto" apspēlē liepājniekus

Šodien LMT Virslīgas futbolā centrālajā spēlē čempionāta līderi "Skonto" futbolisti izbraukumā ar 2:1 pieveica "Liepājas metalurgu", kas lielāko daļu spēles aizvadīja mazākumā, pēc tam, kad tika noraidīts Kirhners.

Spēli apņēmīgāk iesāka mājinieki, vairāk uzbrūkot, taču mača pirmajās minūtēs neviena no komandām reālus vārtu gūšanas momentus neizveidoja. Spēles raksturs mainījās 18. minūtē, kad par noraidījumu saņēma Kirhners un uz liepājnieku vārtiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens. To veiksmīgi realizēja Žuniors, izvirzot "Skonto" vadībā ar 1:0.

Spēlējot mazākumā "Liepājas metalurgs" futbolistiem bija maz iespēju izcelties, turpretī rīdziniekiem izdevību netrūka. 35. minūtē pēc lieliskas izspēles vārtus guva Mingazovs, dubultojot "Skonto" pārsvaru. Tas iespējams rīdziniekus nedaudz iemidzināja, jo pāris minūtes vēlāk ne pārāk veiksmīgi tika nospēlēts aizsardzībā un tad jau uz rīdzinieku vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu, ko teicamā stilā realizēja Kalns – 2:1.

Otrajā puslaikā liepājnieki laukumā devās nopietni noskaņojušies pacīnīties vismaz par punktu, neskatoties uz to, ka "Skonto" bija par vienu laukuma spēlētāju vairāk. Tas neliedza "metalurgam" izveidot vairākus momentus pie Rīgas kluba vārtiem, tiesa, bez reāliem panākumiem. Rīdzinieki uzbruka mazāk, taču pietiekami prasmīgi darbojās aizsardzībā, neļaujot mājiniekiem panākt neizšķirtu. Mačs noslēdzās ar "Skonto" uzvaru 2:1, kas ļāva rīdziniekiem gūt 13. panākumu 15 spēlēs un nostiprināties līderpozīcijās.