"Metalurgs" pirms cīņas pret "Sparta" steigā risina sastāva problēmas

Šovakar Liepājā UEFA Čempionu līgas 2. kvalifikācijas pirmajā spēlē Latvijas čempionvienība "Metalurgs" uzņems titulēto čehu klubu Prāgas "Sparta". Kā jau pēdējā laikā kurzemnieku nometnē ierasts, treneriem galvassāpes rada sastāva izvēle.

Proti, līdz šodienas pusdienlaikam no trim ārzemju futbolistiem, kuri komandai pievienojušies pirms dažām dienām, transfēra atļauja saņemta tikai par horvātu aizsargu Juricu Puļjiču . Kā Sportacentrs.com pastāstīja "Metalurga" sporta direktors Jurijs Andrejevs, klubs tuvāko pāris stundu laikā vēl cer sagaidīt visus vajadzīgos dokumentus arī par brazīlieti Jonesu Markesu De Souzu un japāni Takafumi Akahoši. Viņu iztrūkums sastāvā varētu radīt visai pamatīgus robus - noteikti nespēlēs Dzintars Zirnis, kuram bez futbola nāksies iztikt vēl aptuveni mēnesi, savukārt ļoti apšaubāma ir Antona Jemeļina piedalīšanās spēlē, neskaidra vēl ir arī situācija ar Andreju Prohorenkovu un Robertu Savaļnieku.

Sliktākajā gadījumā (nespēlējot abiem bez transfēra atļaujas esošajiem leģionāriem un savainoto pulkam) "Metalurgam" pieklājīgu sastāvu izdotos savākt "līdz ar galiem" - jau ierasts, ka šajā sezonā aizsardzībā nācies spēlēt, piemēram, uzbrucējam Jurģim Kalnam, arī citi spēlētāji mainījuši ierastās pozīcijas, jo treneriem nav citas izvēles... Sastāva problēmas, kas lielā mērā ietekmēja "Metalurga" sniegumu iepriekšējos divos mačos LMT Virslīgā (zaudējumi mājās pret Jūrmalu un Daugavpili), komanda cer kompensēt ar mežonīgu noskaņošanos mačam - kā nekā, spēles pret Prāgas "Sparta" ir svarīgākās sezonā. Savās mājās ielaist nedrīkstam, derētu arī gūt vārtus, lai izredzes pēc nedēļas Prāgā būtu pieklājīgas. Spēli tiešraidē translēs LTV-7 kanāls.

Starp citu, līdz sezonas beigām lietuviešu vienībai "Tauras" izīrēts liepājnieku aizsargs Kuzņecovs, bet vēl trīs dublieri - Mihailovs, Koršakovs un Naglis - Lietuvā atrodas uz pārbaudi "Mažeikiai" klubā.

Svarīgākais