Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Kasiljass - Pasaules kausa labākais vārtsargs

© Scanpix

Par Pasaules kausa izcīņas labāko vārtsargu atzīts Spānijas izlases kapteinis Ikers Kasiljass. Spēlētājs iegūs "Adidas zelta cimdu".

Piedaloties trešajā Pasaules kausa izcīņa Kasiljass ir sasniedzis savu panākumu virsotni, aizvedot Spānijas izlasi līdz uzvarai finālā, kā arī saņemot "Adidas zelta cimdu" kā turnīra labākais vārtsargs. Pasaules kausa izcīņa Spānijai sākās ar fiasko, kad jau pirmajā spēlē tika zaudēts Šveices izlasei ar rezultātu 0:1, tomēr tā bija pirmā un pēdējā spēle turnīrā, kad Spānijas izlase izjuta zaudējuma rūgtumu. Visa turnīra garumā Kasiljass ielaida vēl tikai vienus vārtus grupu turnīra spēlē pret Čīli. Visentes Del Boskes vadītā izlase pēdējās četras spēles uzvarēja ar rezultātu 1:0, un šajās spēlēs Kasiljass kļuva par nopietnu faktoru, lai komanda gūtu uzvaru. Vienu no turnīra svarīgākajiem sitieniem Kasiljass atvairīja ceturtdaļfināla spēlē pret Paragvajas valstsvienību, kad viņš neļāva Oskaram Kardozo ar 11 metru sitiena palīdzību iekarot savu vārtu cietoksni. Madrides "Real" vārtsargs arī pusfinālā demonstrēja lielisku sniegumu, atvairot Pjotra Trahovska un Tonija Krosa sitienus un palīdzot Spānijas izlasei pirmo reizi tās vēsturē iekļūt Pasaules kausa izcīņas finālā.

Arī finālā 29 gadus vecais vārtsargs pierādīja savu vērtību, divas reizes apturot Nīderlandes izlases spēlētāja Arjena Robena izgājienus vienatnē pret vārtsargu. Kasiljass pēc balvas iegūšanas paziņoja: "Tas ir liels gods. Šī ir viena no tām balvām, kuru tu vēlies iegūt, bet līdz pēdējam netici, ka tā nonāks tavās rokās. Tagad, kad esmu to ieguvis, ir jādodas un tas jānosvin."

Pēc uzvaras Pasaules kausā Kasiljass nespēja valdīt savas emocijas, izplūstot asarās: "Šis ir brīdis, par kuru tu sapņo, kad esi vēl bērns. Šis ir kas tāds, ko mēs redzam videospēlēs vai TV. Ja godīgi, joprojām nespēju noticēt, ka esam to paveikuši."