Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Pasaules kausa vērtīgākais spēlētājs - Forlans

Par aizvadītā Pasaules kausa vērtīgāko futbolistu atzīts Urugvajas izlases uzbrucējs Djēgo Forlans, kurš palīdzēja pirmajiem pasaules čempioniem aizkļūt līdz pusfinālam.

Desmit pretendenti uz "Adidas Zelta Bumbu" bija sekojoši: Lionels Mesi (Argentīna), Djēgo Forlans (Urugvaja), Asamoā Gjans (Gana), Mesuts Ezils (Vācija), Andress Injesta (Spānija), Veslijs Sneiders (Nīderlande), Arjens Robens (Nīderlande), Bastians Švaintštaigers (Vācija), Davids Vilja (Spānija) un Čavi (Spānija).

Uzvarētājs tika noskaidrots turnīra akreditēto mediju balsojumā, un par "Adidas Zelta Bumbas" ieguvēju atzīts Urugvajas izlases uzbrucējs Djēgo Forlans, kurš saņēma 23.4 % balsu. Otrajā vietā ierindojās spānis Davids Vilja, bet trešajā - Nīderlandes pussargs Veslijs Sneiders. 31 gadu vecais futbolists, kurš pārstāv Madrides "Atletico", bija Urugvajas komandas galvenais vilcējs, turnīrā gūstot piecus vārtus, no kuriem vairāki bija ļoti skaisti. Urugvaja vakar bronzas medaļu mačā piekāpās Vācijai - 2:3.

Iepriekšējo gadu "Zelta Bumbas" ieguvēji

Gads Futbolists Valsts

2010. Djēgo Forlans Urugvaja

2006. Zinedins Zidāns Francija

2002. Olivers Kāns Vācija

1998. Ronaldo Brazīlija

1994. Romario Brazīlija

1990. Salvatore Skilači Itālija

1986. Djēgo Maradona Argentīna

1982. Paolo Rosi Itālija

Millers - rezultatīvākais un labākais jaunais futbolists

Savukārt par turnīra labāko jauno futbolistu atzīts vācietis Tomass Millers (20), kurš balsojumā apsteidza Džovanni Duš Santušu no Meksikas un ganieti Andrē Ejū. Millers ticis pie divām balvām. Viņš savai trofeju kolekcijai varēs pievienot "Zelta futbolzābāku", kas pienākas turnīra rezultatīvākjam futbolistam. Šajā turnīrā pa pieciem vārtiem bez Millera guva vēl arī Forlans, Vilja un Sneiders. Balva ir tikai viena un tā šoreiz pienākas tam, kurš atdevis vairāk rezultatīvu piespēļu. Milleram tādas bija trīs, bet pārējiem pretendentiem tikai viena.