Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Vācija aizraujošā mačā izcīna bronzu

© Scanpix

Šovakar cīņā par Pasaules kausa (PK) bronzas medaļām Vācija ļoti aizraujošā mačā ar 3:2 pieveica Urugvaju, kura spēja atspēlēties no zaudētājas lomas, tomēr atkal nespēja pārsvaru noturēt.

Priekšpēdējā spēle šajā Pasaules kausā un pēdējā šīm abām komandām. Urugvaja laukumā sūtīja gandrīz maksimāli labākos iespējamos spēkus, kamēr Vācijai bija vairākas izmaiņas – vārtos Noiera vietā Buts, tāpat sākumsastāvā iekļauti Aogo un Kakau. Pēc diskvalifikācijas savu izlašu sastāvos atgriezās urugvajietis Suaress un vācietis Millers.

Pašās pirmajās minūtēs teritoriālais pārsvars vāciešiem, bet jau visai drīz Urugvaja tika pie soda sitiena - Forlans bumbu raidīja nedaudz garām. Pirmo septiņu minūšu laikā Vācija bija nopelnījusi jau divus brīdinājumus, bet jau pēc brīža arī viņiem pirmā vārtu gūšanas iespēja – pēc Frīdriha sitiena bumba atsitās pret vārtu pārliktni, tad nokļuva pie Millera, kura sitiens tika bloķēts. Vēl pēc vairākām minūtēm Milleram nekas nepatraucēja gūt vārtus, kad viņš tika pie bumbas pēc Švainštaigera sitiena, kuru atvairīja Muslera. Sitiens tukšā vārtu stūrī, un 1:0. Arī turpmāk vairāk uzbruka vācieši, tomēr Urugvaja izveidoja vienu ļoti bīstamu uzbrukumu, kad vācu aizsargiem nācās bloķēt sitienus vai izsist bumbu no vārtu priekšas, kas bija priekšvēstnesis situācijai, kad pēc Suaresa piespēles lieliskā pozīcijā nokļuva Kavani, un viņš raidīja bumbu vārtu stūrī, panākot neizšķirtu. Puslaika noslēgumā lieliska iespēja bija Suaresam, bet viņš sita nedaudz garām. Bija vēl pāris satraukumi pie abiem vārtiem, tā ka pirmo 45 minūšu beigas raksturojamas kā aizraujošas. Rezultāts gan nemainījās – 1:1.

Otrā puslaika sākumā atkal moments Suaresam, kad pēc Kavani piespēles viņš no lieliskas pozīcijas sita garām vārtiem, tiesa, Buts bumbu tik un tā atvairīja. Kādu laiku vēlāk gan viņam atlika tikai stāvēt un noskatīties, kā bumba lido vārtos – Forlans saņēmis piespēli, raidīja bumbu pa vārtiem to neapstādinot. Atlekusi pret zemi, tā spēcīgi ielidoja tīklā – skaisti vārti, un jau 2:1 Urugvajas labā! Vācija atkal līdzsvaroja rezultātu jau pēc piecām minūtēm – Boatengs centrēja bumbu soda laukumā, Muslera centās tikt pie tās, tomēr neveiksmīgi, un Jansens ar galvu panāca 2:2. Urguvajieši metās atkal izvirzīties vadībā, un divreiz savu komandu nācās glābt Butam. Sitieni bija arī vāciešiem, turpinājās aizraujošs un atklāts futbols, tāpēc bija pilnīgi loģiski, ka tika gūti vārti. To izdarīja vācieši – pēc stūra sitiena soda laukumā neveiksmīgi nospēlēja Lugano, un Khedira ar galvu atkal izvirzīja vadībā Vāciju. Pašās beigās Urugvajai vēl bija iespēja atspēlēties, tomēr Forlana spēcīgs soda sitiens trāpīja pa pārliktni… Ar to spēle arī beidzās, un Vācijai otro čempionātu pēc kārtas bronzas medaļas. Urugvajai nākas samierināties ar ceturto vietu.