Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Spānija uzvar Vāciju un pievienojas Nīderlandei finālā

© Scanpix

Šovakar Pasaules kausa futbolā otrajā pusfinālā Spānija ar 1:0 uzvarēja Vāciju, iekļūstot finālā. Tajā būs jātiekas ar Nīderlande, bet šodienas spēles zaudētāji spēlēs par bronzu pret Urugvaju.

Vakar Nīderlande, uzvarot Urugvaju, kā pirmā iekļuva finālā, līdz ar to šodien noskaidrojās viņu pretinieki. Vācijai brīdinājumu dēļ nebija Tomasa Millera, kura vietā laukumā izgāja Pjotrs Trohovskis, bet Spānijai bija savainots Sesks Fabregass. Tāpat sākumsastāvā nebija arī neizteiksmīgi spēlējušā Fernando Toresa – viņa vietā Pedro Rodrigess.

Pārsvars sākumā, un arī pirmās izdevības, spāņiem – Vilja saņēma bumbu soda laukumā, izdarīja sitienu, tomēr Noiers jau bija paspējis pieskriet ļoti tuvu un bumbu atsita. Pēc neilga laika arī vārtsargs diez vai būtu glābis, bet Pujola spēcīgs sitiens ar galvu lidoja vārtiem pāri. Spāņi turpināja kontrolēt bumbu, un Vācijai ilgu laiku nekas bīstamāks kā stūra sitieni nesanāca. Pēc tam viņi iespēlējās, ar laiku spēles gaita nedaudz izlīdzinājās, un pēc aizvadītas nedaudz vairāk kā pusstundas pēc Trohovska sitiena pirmo reizi nopietni spēlē iesaistījās Kasiljass. Vācija uz brīdi pārņēma iniciatīvu, tomēr puslaika beigās atkal bumbu vairāk kontrolēja spāņi. Ļoti bīstamu momentu gan nebija – vienīgo sitienu pašās beigās izdarīja Rodrigess. Tas lidoja tieši pa vidu vārtiem, un Noiers bumbu ķēra. Kopumā diezgan mierīgs puslaiks, ko apliecina arī statistika. Abām komandām nevienas dzeltenās kartītes, kopā tikai pieci noteikumu pārkāpumi, turklāt pirmais no tiem bija vien 27. minūtē.

Otrā puslaika sākumā divi tālsitieni Alonso izpildījumā. Pirmais diezgan daudz garām, otrais gan jau diezgan tuvu vārtu stabam. Pēc kāda laika bumba lidoja garām tieši tam pašam vārtu stabam arī pēc Viljas sitiena. Spānija turpināja uzbrukt, turklāt arvien bīstamāk. Sākumā glāba Noiers, gandrīz uzreiz pēc tam Injesta piespēlēja gar vārtiem, un ļoti maz, lai aizsniegtos līdz bumbai pietrūka Viljam, bet vēl pēc tam Rodrigesa sitiens lidoja nedaudz garām – tas viss nepilnas minūtes laikā. Spiediens turpinājās, bet vācieši tomēr spēja atbildēt ar bīstamu pretuzbrukumu – pēc uz maiņu nākušā Krosa bīstama sitiena lieliski spēlēja Kasiljass. Pēc šī momenta uz brīdi vairāk bumbu sāka kontrolēt Vācija. Spāņu atbilde bija zibenīga. Pēc Čavi stūra sitiena sitienu izdarīja Pujols. Tāpat kā pirmajā puslaikā, Noiers bija bezspēcīgs, bet šoreiz Pujols arī pats trāpīja – 1:0! Vācijai palika apmēram 20 minūtes lai atspēlētos, tomēr neko ļoti bīstamu izveidot neizdevās. Spānijas pretuzbrukumi pat bija bīstamāki – jo īpaši moments, kad Rodrigess un Čavi izrāvās divatā pret vārtsargu un vienu aizsargu, bet pirmais paskopojās ar piespēli un bumbu pazaudēja. Līdz ar to Spānija uzvar, un finālā svētdien tiksies ar Nīderlandi, kamēr Vācijai bronzas mačs ar Urugvaju. Starp citu, šajā mačā netika parādīta neviena kartīte.