Spānija grūtā cīņā uzveic Paragvaju, pusfinālā pret Vāciju

Šodien DĀR notiekošajā Pasaules kausa izcīņā futbolā tika noskaidrota pēdējā pusfināliste. Eiropas čempione Spānija grūtā cīņā ar 1:0 pārspēja Paragvajas komandu. Uzvaras vārtus 83. minūtē iesita Davids Vilja.

Pēdējā pusfināla dalībniece tika noskaidrota cīņā starp Spānijas un Paragvajas izlasēm. Izteikta favorīte bija Eiropas čempione Spānija. Šī dueļa uzvarētāju jau gaidīja Vācija.

Paragvaja maču pret spēcīgo pretinieku uzsāka dzīvi, Džonatans Santana jau 1. minūtē apdraudēja vārtus - Ikers Kasiljass bumbu noķēra. Pamazām gan spāņi sev ierastajā stilā aizvien vairāk sāka kontrolēt bumbu, tiesa, pie paragvajiešu vārtiem radīt bīstamību nekādi neizdevās. Tikai 29. minūtē kaut cik bīstamu sitienu no gaisa izdarīja Čavi - bumba lidoja nedaudz pāri vārtiem. Citi Spānijas mēģinājumi bija vēl bezcerīgāki, bet paragvajieši lūkoja atbildēt ar pretuzbrukumiem, un kādā no epizodēm Nelsons Valdezs pat guva vārtus, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis.

2. puslaiks sākās ar varenu spāņu spiedienu, bet problēma bija vecā - trūka asuma uzbrukuma smailē, nebija sitienu. Toties fantastisks pavērsiens notika 58. un 59. minūtē - tas tik bija kaut kas! Stūra sitiens pie Spānijas vārtiem, Herards Pikē pamatīgi ieķērās rokā Oskaram Kardoso un pelnīta pendele. Kardoso pats to nerealizēja - Kasiljass notvēra bumbu! Un jau nākamajā uzbrukumā pie pretējiem vārtiem 11 metru soda sitienu nopelnīja arī Davids Vilja - otrā pendele divu minūšu laikā! Arī tas vēl nebija viss... Šabi Alonso no 11 metru atzīmes guva vārtus, taču Gvatemalas tiesnesis pendeli lika atkārtot. Otrais mēģinājums Alonso neizdevās, atkal duelī uzvarēja vārtsargs, šoreiz Husto Viljars! Vētraini notikumi, bet uz tablo joprojām 0:0! Drīz vien Viljaram jau no spēles bija jātiek galā ar Andresa Injestas bīstamu raidījumu, bet 75. minūtē tikai nedaudz netrāpīja Čavi. Spāņi mocīja, mocīja paragvajiešus, līdz 83. minūtē beidzot arī nomocīja. Skaistu reidu veica Injesta, piespēlēja uz maiņu uznākušajam Pedro Rodrigesam, kurš izgāja aci pret aci ar Viljaru - vārtu stabs, taču bumba atleca pie Viljas, kurš ar atkārtotu raidījumu guva savus piektos vārtus čempionātā! 1:0 par labu Spānijai! Pašā izskaņā pie savas iespējas vēl tika Paragvaja - Kasiljass neveiksmīgi atvairīja Lukasa Bariosa sitienu, taču arī atkārtotais Rokes Santakrusa raidījums tika atvairīts. Un tas bija viss.