Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports \ Futbols

FIFA par gada labāko futbolistu atzīst horvātu Modriču

© AP/Scanpix

Pirmdienas vakarā norisinājās FIFA pasaules labākā futbolista apbalvošanas ceremonija. Aiz muguras atstājot Mohamedu Salāhu un Krištianu Ronaldu, triumfēja Horvātijas izlases centra pussargs Luka Modričs, kurš palīdzēja sasniegt Pasaules kausa finālu un ar Madrides "Real" uzvarēja Čempionu līgā.

Horvātija parūpējās par Pasaules kausa lielāko sensāciju, pirmo reizi vēsturē sasniedzot finālu. Ceturtdaļfinālā pendelēs tika pieveikta laukuma saimniece Krievija, bet pusfinālā pagarinājumā izdevās apspēlēt arī angļus. Komandas motors bija centra pussargs Luka Modričs, kurš pelnīti tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Tagad viņš individuālajām balvām pievienojis arī FIFA 2018. gada labākā spēlētāja balvu.

Kā jau ierasts, labākie tika izvēlēti balsojumā, kurā piedalījās valstsvienību kapteiņi un galvenie treneri, kā arī mediju pārstāvji

Balvai bija nominēts arī Ēģiptes izlases un Anglijas kluba "Liverpool" uzbrucējs Mohameds Salāhs, kurš laboja Premjerlīgas rezultativitātes rekordu un kura realizētā pendele ļāva Ēģiptei pēc 30 gadu pārtraukuma piedalīties Pasaules kausā, kā arī portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu, kurš šovasar par 100 miljoniem no Madrides "Real" pārcēlās uz Turīnas "Juventus". Viņš Pasaules kausā guva četrus vārtus, jau pirmajā mačā pret spāņiem izceļoties ar hat-trick.

Kā jau ierasts, labākie tika izvēlēti balsojumā, kurā piedalījās valstsvienību kapteiņi un galvenie treneri, kā arī mediju pārstāvji . Latvijas izlases kapteinis Andris Vaņins par labāko izvēlējās Kilianu Mbapē, bet Miksu Pātelainens un LFF strādājošais Ilvars Koscinkevičs priekšroku deva Modričam.

Simboliskajā izlasē tika iekļauti: vārtsargs Davids De Hea (Spānija un "Manchester United"), aizsargi Dani Alvess(Brazīlija un Parīzes "Saint-Germain"), Rafaels Varāns (Francija un Madrides "Real"), Serhio Ramoss (Spānija un Madrides "Real") un Marselu (Brazīlija un Madrides "Real"), pussargi Luka Modričs (Horvātija un Madrides "Real") un N'Golo Kantē (Francija un Londonas "Chelsea"), kā arī uzbrucēji Edens Azārs (Beļģija un Londonas "Chelsea"), Lionels Mesi (Argentīna un "Barcelona"), Kilians Mbapē (Francija un Parīzes "Saint-Germain") un Krištianu Ronaldu (Portugāle un Turīnas "Juventus").

Labākā vārtsarga tituls tika Tibo Kurtuā, kurš palīdzēja Beļģijai pasaules meistarsacīkstēs iegūt trešo vietu, tiekot atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Viņš konkurēja ar dāni Kasperu Šmeihelu un francūzi Igo Lorisu. Kurtuā vasarā nomainīja klubus, no Londonas "Chelsea" pārceļoties uz Madrides "Real".

Par labāko treneri tika atzīts Didjē Dešāns, kurš aizveda Francijas izlasi līdz uzvarai Pasaules kausā, finālā ar 4:2 apspēlējot Horvātijas valstsvienību. Francija triumfēja pēc 20 gadu pārtraukuma. Uz balvu pretendēja arī Zlatko Daličs un Zinedins Zidāns, kurš vasaras ievadā aizveda Madrides "Real" līdz trešajam Čempionu līgas triumfam pēc kārtas.

Puškāša balvu par sezonas skaistājiem vārtiem ieguva Mohameds Salāhs no Anglijas kluba "Liverpool", un viņš izcēlās pilsētas derbijā pret "Everton".