"Liepājas Metalurgs" spēlēs pret Prāgas "Sparta"

Šodien Šveices pilsētā Nionā norisinājās UEFA Čempionu līgas pirmo divu kvalifikācijas kārtu izloze. Savu pretinieku noskaidroja arī Latvijas čempions "Liepājas Metalurgs", kas spēlēs pret Prāgas "Sparta".

Nionā vispirms tika izlozēta kvalifikācijas pirmā kārta - pastarīšu kvarteta neapšaubāmi spēcīgākā komanda "Rudar" no Melnkalnes spēlēs pret Sanmarīno čempioni, bet Maltas un Andoras vienības spēlēs savā starpā. Otrās kārtas izloze sākās ar pirmās grupas komandām, starp kurām bija arī "Liepājas Metalurgs". Bija skaidrs, ka liepājnieki pretī var saņemt kādu no šo valstu - Polija, Ungārija, Čehija, Kazahstāna un Serbija - čempionēm. Latvijas pārstāve tika ielozēta jau pašā pirmajā pārī, pretī saņemot potenciāli, iespējams, vissliktāko iespējamo variantu - Prāgas "Sparta", kas vēl pavisam nesenā pagātnē visai regulāri spēlēja Čempionu līgas pamatturnīrā, bet pagājušajā sezonā atlases turnīra trešajā kārtā nespēja pārvarēt Atēnu "Panathinaikos" barjeru ("Sparta bija daudz spēcīgākajā nečempionu zarā).

Tā kā "Levadia" bija neizsēto komandu vidū (tāpat kā "Liepājas Metalurgs"), izloze vieglu dzīvi nesolīja arī mūsu ziemeļu kaimiņiem. "Levadia" pretī tika ielozēta Ungārijas "Debreceni", kas pagājušajā sezonā spēlēja Čempionu līgas pamatturnīrā. Par izlozi priecīgi droši vien nav arī lietuvieši, kas bija daudz labākās pozīcijās - proti, izsēto komandu vidū -, bet pretī ieguva nebūt ne vājo Somijas "HJK". Savukārt Baltkrievijas "BATE" tiksies ar Islandes "FH".

Pirmās otrās kvalifikācijas kārtas spēles tiks aizvadītas 13./14.jūlijā, bet atbildes mači tiks aizvadīti nedēļu vēlāk. "Liepājas Metalurgam" pirmā spēle būs jāaizvada savā laukumā, bet atbildes mačs norisināsies Čehijā.

Svarīgākais