Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports \ Futbols

Indriksons neapmierināts ar Starkova atlaišanu; Latvijas futbola finansēm ''nekad nav pieskāries''

© F64

Latvijas Futbola federācijas prezidenta krēslā pēdējās nedēļas atrodas Guntis Indriksons, kurš pēc šodien notikušās valdes ārkārtas sēdes atklāja, ka balsojis par Aleksandra Starkova palikšanu amatā un ka ar šādu sastāvu sasniegt cerētos rezultātus nav spējīgs neviens speciālists. Vienlaikus Indriksons zaudējumu Gibraltāra izlasei nosauca par kauna traipu.

"Balsoju par to, lai Aleksandru Starkovu atstātu amatā," pēc valdes sēdes sarunā ar medijiem sacīja Guntis Indriksons. "Centos valdei argumentēt, kāpēc tā. Par rezultātu vajadzētu atbildēt daudziem - treneriem, kuri strādā klubos, jaunatnes treneriem, kuri gatavojuši puišus, pašiem spēlētājiem, arī citiem treneriem, kuri strādāja kopā ar Starkovu, gan arī federācijas vadībai. Manuprāt, cilvēku skaitam, kam jāpamet amati, jābūt plašākam, bet diemžēl mans viedoklis netika atbalstīts."

Latvijas Futbola federācijas prezidents norādīja, ka kopā ar Starkovu aizies arī viss treneru štābs, bet jauno izvēlēsies nākamais galvenais treneris. Tāpat Indriksons sacīja, ka vienprātība nav valdījusi arī par to, kad vajadzētu sākt meklēt jauno treneri. "Uzskatu, ka nevaram sākt procesu, kamēr nav jaunā prezidenta. Pēc trim nedēļām būs kongress, un normāli būtu, ja jaunais prezidents aktīvi piedalītos trenera atrašanā un ievešanā izlasē. Manuprāt, ja prezidents nepiedalās, bet tikai seko šīs pašas valdes balsojumam, tad prasīt reālus uzlabojumus, punktus un augstākas vietas tabulā būtu neiespējami."

Indriksons nevēlējās atklāt, kā balsojuši citi valdes locekļi, jo bijusi vienošanās par slēgto balsojumu. Tāpat neesot ticis skarts jautājums par Starkova kompensācijas apjomu, ko viņš saņems pēc atlaišanas. "Tas jājautā ģenerālsekretāram. 22 gadu laikā nekad neesmu pieskāries Latvijas Futbola federācijas finansēm," apgalvoja Indriksons.

Viņš joprojām uzskata, ka pirms gada pieņemtais lēmums par Starkova nolīgšanu esot bijis pareizs.

"Jā, protams, tas bija pareizs. Tāpēc ka nav treneru, kuri spēj ar šo sastāvu sasniegt rezultātu, kuru mēs vēlamies. Un Starkovs ir viszinošākais, jo ar šiem puišiem ir strādājis talantu fabrikā un nometnēs. Viņš viņus pazīst vislabāk. Man jāatkārtojas: ar spēlētājiem, kuri pārstāv Latvijas čempionātu, vismaz tuvākajos gados sasniegt rezultātu, kuru vēlamies, nav iespējams."

Ņemot vērā izlases sliktos rezultātus ilgākā griezumā, ne tikai zaudējumu Gibraltāram, Indriksonam tika uzdots jautājums par to, vai, pēc viņa domām, nav krities arī paša Starkova līmenis. "Pieļauju, ka tā ir. Bet, lūdzu, iedziļinieties spēlētāju lokā, kas mums ir pieejams. Paskatieties, kur spēlē vai kur uz soliņa sēž tie 25 futbolisti, kuri ir pieejami. Tā ir gara tēma, par kuru esmu gatavs diskutēt. Manuprāt, šobrīd esam uz pareizā ceļa - ir izveidota ļoti laba sistēma, to redzam pēc U19 izlases. Ejam pareizajā virzienā, bet tam ir vajadzīgi padsmit gadi, nepietiek ar dažiem."

"Pieļauju, ka zaudējums Gibraltāram daudziem valdes locekļiem bija pēdējais piliens, bet man ne. Protams, tas bija kauna traips, kas nav pieļaujams. Vainīgs ir viss treneru sastāvs un spēlētāju nenopietnā attieksme. Taču uzskatu, ka treneru darbu vērtēt pēc vienas spēles nevar un nedrīkst," pauda Indriksons.