Starkovu atlaiž no Latvijas izlases galvenā trenera amata

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Šodien notikušajā Latvijas Futbola federācijas valdes ārkārtas sēdē pieņemts lēmums par Latvijas valstsvienības galvenā trenera Aleksandra Starkova atlaišanu no amata. Par viņa atstādināšanu balsoja seši, bet pret – trīs valdes locekļi, tostarp prezidents Guntis Indriksons.

25. martā Latvijas futbola izlase piedzīvoja apkaunojošāko zaudējumu, izbraukumā ar 0:1 piekāpjoties Gibraltāram, kam tas bija tikai otrais panākums vēsturē. Pretinieki vienīgos vārtus guva 88. minūtē, izmantojot soda sitienu. FIFA rangā aiz Gibraltāra nav nevienas komandas. Protams, pēc kauna tika pieprasīta galvenā trenera Aleksandra Starkova demisija, tomēr viņš spītīgi turējās pie sava krēsla.

"Pēc spēles man atnāca daudz īsziņu un saņēmu zvanus, kur līdzjutēji un īsti futbola speciālisti izsaka komandai atbalstu un uzmundrina. Mūsu komandas nelabvēļi turpretim šobrīd izmanto situāciju, lai pārmestu un apvainotus visus, tostarp spēlētājus, trenerus, Latvijas Futbola federācijas vadību. Uzskatu šo par necienīgu rīcību. Patiesie Latvijas futbola līdzjutēji sapratīs atšķirību," norādīja Starkovs. Tomēr Latvijas Futbola federācijas valde drīz vien pieņēma lēmumu par ārkārtas sēdes sasaukšanu.

Šodien tika skatīts jautājums par Starkova atstādināšanu no amata. Par viņa atlaišanu balsoja seši valdes locekļi, bet pret bija trīs. Starp viņiem - arī federācijas prezidents Guntis Indriksons, kurš sacīja, ka nenožēlo Starkova apstiprināšanu amatā. "Lēmums nolīgt Starkovu bija pareizs, jo nebija citu speciālistu, kuri varētu vadīt izlasi," teica Indriksons. Pēc viņa domām, nākamais treneris jāapstiprina jaunajam prezidentam.

Tikmēr pats Starkovs, kurš par izlases vadīšanu gadā saņēma 75 tūkstošus eiro, pēc sēdes atbildēja tikai uz vienu jautājumu: "Ceru, ka šis lēmums nāks par labu Latvijas futbolam." Jautājums par Latvijas izlases nākamo treneri tiks skatīts nākamajā valdes sēdē, kas notiks pēc trim dienām, 6. aprīlī.

Svarīgākais