Nani: Nemelošu – pret Latviju favorīti būsim mēs

© AP/Scanpix

Portugāles futbola izlase uzsākusi gatavošanos 2018. gada Pasaules kausa atlases cikla spēlei pret Latviju. Pirmajā treniņā galvenā trenera Fernandu Santuša rīcībā nebija "Barcelona" pussarga Andrē Gomeša, kurš svētdien izgāja uz maiņu Seviljā (2:1), tomēr gaidāmā mača sakarā treneru korpuss varot ar viņu rēķināties.

Eiropas čempione Portugāle jauno ciklu sāka ar neveiksmi Bāzelē, ar 0:2 zaudējot Šveicei un jau pirmajā kārtā ievērojami sarežģot iespēju izcīnīt pirmo vietu grupā. Portugāles izlases uzbrucējs Nani atzina, ka atkāpšanās ceļa īsti vairs nemaz nav: "Sākām slikti pret Šveici - pret vienu no grupas favorītēm. Ja mēs gribam izcīnīt pirmo vietu, mums tagad ir jāuzvar katrā spēlē. Nedaudz apgrūtinājām sava uzdevuma izpildi, bet nākamajās divās spēlēs lieliski reaģējām [ar 6:0 uzvarot gan Andoru, gan Fēru salas]."

"Nemelošu - pret Latviju favorīti esam mēs. Taču pretiniece ir jāciena un savs uzdevums jāizpilda ar lielu rūpību. Mums laukumā ir jāatdod visi spēki un šai spēlei jāgatavojas kā vēl vienam finālam," sacīja kādreizējais Mančestras "United" spēlētājs, kurš tagad pārstāv Spānijas "Valencia".

"Mums Latvijai ir jāizrāda cieņa un laukumā jāpierāda, ka esam labāki. Viss būs atkarīgs no mūsu attieksmes. Ja laukumā demonstrēsim savas kvalitātes, tad mūs uzvarēt savās mājās būt ļoti grūti," Nani turpināja. "Latvieši zina, ka nedrīkst pieļaut pārāk daudz kļūdu, jo mums priekšējā līnijā ir teicami spēlētāji."

Oktobra spēlēs pret Andoru un Fēru salām Nani nepiedalījās savainojuma dēļ, un viņa vietu pamatsastāvā ieņēma "Porto" uzbrucējs Andrē Silva, kurš divos mačos guva četrus vārtus un Torshavnā izcēlās ar hat-trick. Nani konkurence par vietu sastāvā neuztrauc: "Nekad neesmu juties apdraudēts. Katru reizi, kad ierodos izlasē, esmu tikai viens no daudziem spēlētājiem - man nav garantētas vietas pamatsastāvā. To, kurš spēlēs, izlemj treneris."

"Kā allaž, esmu pārliecināts par saviem spēkiem. Esmu ieradies palīdzēt komandai - jebkurš, kurš spēlē, dara visu iespējamo komandas un uzvaras labā," teica Nani. "Vienmēr ir patīkami ierasties izlasē, mums ir ļoti saliedēts kolektīvs. Pēc uzvaras Eiropas čempionātā jebkurš valstsvienībā atgriežas ar prieku un vēlmi gūt panākumus. Tas ir svarīgākais."

Spēle Faru stadionā norisināsies svētdien, tās sākums paredzēts plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Svarīgākais