Pirms mača Portugālē kandidātu sarakstā atgriežas Rudņevs un Savaļnieks

© F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars paziņojis valstsvienības kandidātu sarakstu 13. novembrī paredzētajai 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra B grupas spēlei izbraukumā ar Portugāli. Kandidātu sarakstā iekļauti 23 futbolisti. Dzelteno kartīšu limita dēļ šajā spēlē nepiedalīsies valstsvienības uzbrucējs Valērijs Šabala, tikmēr kandidātu lokā atgriezušies uzbrucējs Artjoms Rudņevs un pussargs Roberts Savaļnieks.

Latvijas izlase vienkopus uz treniņnometni satiksies pirmdien, 7. novembrī. Daļa spēlētāju un valstsvienības štābs uz Portugāli dosies no Rīgas ar tiešo avioreisu jau pirmdien agri no rīta. Valstsvienības leģionāri komandai pievienosies treniņnometnes norises vietā Portugālē. Attiecīgi Latvijā komandai šoreiz treniņi nav paredzēti. Oficiālais pirmsspēles treniņš “Estadio Algarve” stadionā Mariana Pahara vadītajai komandai paredzēts sestdien, 12. novembrī.

Slovākijas klubu DAC pārstāvošais uzbrucējs Valērijs Šabala nav izsaukts uz izlasi tamdēļ, ka pret Ungāriju un Andoru saņēma dzeltenās kartītes, līdz ar to nākamais mačs spēlētājam jāizlaiž diskvalifikācijas dēļ. Toties pēc pārtraukuma kandidātu sarakstā atgriezies Vācijas Bundeslīgas kluba "Koln" uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš šajā kvalifikācijas ciklā vēl izlasē nav spēlējis.

Tāpat pirmo reizi kopš septembra sākumā aizvadītās spēles pret Andoru sarakstā atgriezies "Riga" pussargs Roberts Savaļnieks. 23 gadus vecais malējais pussargs Latvijas izlasē debitēja šā gada martā, kad devās pamatsastāvā izbraukuma spēlē Trnavā - 0:0 pret Slovākiju. Viņš sāka arī nākamās spēles pret Gibraltāru (5:0, traumas dēļ gan agri tika nomainīts) un Baltijas kausā - 2:1 pret Lietuvu un 0:0 pret Igauniju.

Toties pārbaudes spēlē pret Luksemburgu (3:1) un pirmajā atlases cikla spēlē Andorā (1:0) Savaļnieks palika rezervē un oktobrī pret Fēru salām (0:2) un Ungāriju (0:2) vairs netika izsaukts. Oktobrī Savaļnieks Virslīgas čempionātā guva trīs vārtus,palīdzot "Riga" izcīnīt divas uzvaras un vienu reizi spēlēt neizšķirti pret čempioni "Liepāju".

Portugāles un Latvijas valstsvienību savstarpējā spēle “Estadio Algarve” stadionā svētdien, 13. novembrī sāksies pulksten 21:45 pēc Latvijas laika. Spēles TV tiešraidei Latvijā būs iespējams sekot līdzi LTV7 kanālā.

Svarīgākais